Det här är killarna som spelats mest.
1 av 4
Det här är killarna som spelats mest. - Foto: Scanpix
Även Avicii finns med på listan.
2 av 4
Även Avicii finns med på listan. - Foto: Ap/Scanpix
Axwell, Sebastian Ingrosso och Steve Angello har lagt ner SHM - men det betyder inte att musiken är glömd. Trion är med på listan.
3 av 4
Axwell, Sebastian Ingrosso och Steve Angello har lagt ner SHM - men det betyder inte att musiken är glömd. Trion är med på listan. - Foto: All Over Press
Rihanna dinglar i slutet av listan med sin hit Diamonds.
4 av 4
Rihanna dinglar i slutet av listan med sin hit Diamonds. - Foto: Planet Photos / Planet Photos

Här är låtarna som spelats mest på Spotify – någonsin

Musikjätten Spotify firar fem år och firar det med att släppa listan över de mest spelade låtarna.


Så många miljoner gånger

1. Thrift Shop 150,8 
2. Somebody That I Used To Know 145,7 
3. Radioactive 139,6 
4. Can't Hold Us 136,4 
5. Call Me Maybe 127,8 
6. Don't You Worry Child 127,4 
7. Levels 127,4 
8. Get Lucky 123,3 
9. Titanium 120,3 
10. Diamonds 117,9 

Mer om tjänsten

"Den 7 oktober 2008 lanserades Spotify i Sverige, Norge, Finland, Frankrike, Storbritannien och Spanien. Man har i dag över 24 miljoner aktiva användare, varav 6 miljoner betalande. De senaste länderna tjänsten lanserades i var Grekland, Turkiet, Taiwan och Argentina."

Det är Macklemore & Ryan Lewis superhitt "Thrift Shop" spelats svindlande 150,8 miljoner gånger på Spotify. Det ger duon en förstaplacering på tio i topp-listan som Spotify släppte under måndagen och som visar vilka låtar som spelats flest gånger på Spotify sedan starten för fem år sedan. 

150 miljoner lyssningar kan tyckas vara mycket, men det är bara en bråksumma när det kommer till visningarna som artisterna samlat på sig på Youtube. Där har videon till Thrift Shop spelats över 433 miljoner gånger. 

Med på listan över Spotifys mest spelade är, kanske inte helt oväntat, även svenska dj-stjärnorna Avicii och Swedish House Mafia.

Lyssna på topp tio här:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

1 timme sedan

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

1 timme sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

2 timmar sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

3 timmar sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

3 timmar sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.