Linda Pira är ett av de hetaste namnen inom svensk hiphop.
1 av 2
Linda Pira är ett av de hetaste namnen inom svensk hiphop.
Här pryder hon omslaget till tidningen Mama.
2 av 2
Här pryder hon omslaget till tidningen Mama.

Linda Pira attackeras av rasistblogg

I Svt:s nya serie får vi följa rapparen Linda Pira – något som får den rasistiska bloggen Avpixlat att se rött.


"Man ska inte vara rädd för att göra sånt här"

De har med sina avslöjanden legat bakom flera uteslutningar och avhopp från Sverigedemokraterna. Men hur började historien bakom "Inte rasist, men" och hur är det att bevaka ett parti man motarbetar. Här berättar grundaren Henrik Johansson.

Den svenska rapparen Linda Pira, 28, är en av årets hetaste artister. Från versen på Stors singel "Rom & Kush" via Gröna Lunds stora scen till Svt:s miniserie "Som du inte visste om" där vi under hösten får följa Piras liv. 

Men alla verkar inte glädjas åt sångerskans framgångar. Den rasistiska bloggen Avpixlat attackerar nu Pira och Sveriges television.

"Pira uppviglar till hat mot “svennar” och “hipsters”, attityder som SVT.s kulturredaktion bidrar till att legitimera och som ger ungdomarna i invandrargettona argument för att bränna bilar, kasta sten på polis och räddningstjänst och bygga upp ett “vi och dom”-tänkande där hatet mot det svenska samhället utgör en hörnsten", skriver Avpixlat i ett inlägg.

Den rasistiska bloggen uppmanar även sina läsare att kontakta kulturredaktionen på Sveriges Television med "synpunkter på hur de utför sitt kulturbevakande uppdrag". 

Sajten Inte rasist men uppmärksammar Avpixlat inlägg och ställer sig även frågan hur utbudet skulle se ut om Avpixlat fick styra det kulturella utbudet – kanske något sånt här? 

Linda Pira "Bang Bang/Bäng Bäng"

Se klipp från "Som du inte visste om" 


Nyheter24 har sökt Linda Pira och produktionsbolaget EyeWorks. 

/
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!