Här är polisens bild som lurat många.
Här är polisens bild som lurat många. - Foto: Polisen

Se polisens fejkbild som lurar många twittrare

Nej, polisen dj:ade inte på Summerburst i helgen.


Tolkar Katy Perry

Tidigare i dag skrev Nyheter24 om två amerikanska poliser som, i sin bil, tolkar Katy Perrys hitlåt "Dark Horse". Den videon, som setts närmare en halv miljon gånger, är däremot på riktigt. 

STOCKHOLM. I helgen gick Summerburst av stapeln på Gärdet i Stockholm. Tillställningen lockade många dansglada personer och givetvis var polisen där och höll ordning. 

Dj:ande poliser

Några poliser passade på att ta plats på scenen för att veva igång publiken, eller? Nej, så var det inte riktigt, men i sociala medier figurerar en bild på två dj:ande poliser, och många verkar tro att den är på riktigt. Något som alltså inte stämmer, uppger Peter Magnusson, närpolisbefäl på Södermalmspolisen. 

– Det är en fejkbild, tagen mot någon form av fotovägg i anslutning till festivalen, säger han och fortsätter:

– Den är först och främst tagen som en plojbild, men sen tänkte vi att den var perfekt för att promota trafikomställningarna i anslutning till Summerburst.

Tror den är äkta

Bilden har spridits från polisens kanaler i sociala medier. Bland annat har det populära kontot YB Södermalm twittrat bilden, och bland svaren är det många som verkar tro att bilden är på riktigt. 

– Jag har inte gjort någon större analys men det verkar som att vissa tror det, säger Peter Magnusson och uppger att det i övrigt gick lugnt till under Summerburst. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nas kommer till Sverige

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

1 timme sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

2 timmar sedan
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

3 timmar sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

3 timmar sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

3 timmar sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.