Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Se polisens fejkbild som lurar många twittrare

- 15/06/2014, 15:57 -
Här är polisens bild som lurat många.

Här är polisens bild som lurat många.

Polisen

Nej, polisen dj:ade inte på Summerburst i helgen.

STOCKHOLM. I helgen gick Summerburst av stapeln på Gärdet i Stockholm. Tillställningen lockade många dansglada personer och givetvis var polisen där och höll ordning. 

Dj:ande poliser

Några poliser passade på att ta plats på scenen för att veva igång publiken, eller? Nej, så var det inte riktigt, men i sociala medier figurerar en bild på två dj:ande poliser, och många verkar tro att den är på riktigt. Något som alltså inte stämmer, uppger Peter Magnusson, närpolisbefäl på Södermalmspolisen. 

– Det är en fejkbild, tagen mot någon form av fotovägg i anslutning till festivalen, säger han och fortsätter:

– Den är först och främst tagen som en plojbild, men sen tänkte vi att den var perfekt för att promota trafikomställningarna i anslutning till Summerburst.

Tror den är äkta

Bilden har spridits från polisens kanaler i sociala medier. Bland annat har det populära kontot YB Södermalm twittrat bilden, och bland svaren är det många som verkar tro att bilden är på riktigt. 

– Jag har inte gjort någon större analys men det verkar som att vissa tror det, säger Peter Magnusson och uppger att det i övrigt gick lugnt till under Summerburst.