U2-trummis ogillar Bonos nya polare

Larry Mullen: "Jag anser att Tony Blair är en krigsförbrytare".


Sedan flera år tillbaka ägnar U2:s frontman Bono en stor del av sin energi åt att försöka rädda världen. Till skillnad från på 80-talet då han var något av ett stadiumrockande världssamvete med anthems om bland andra Martin Luther King försöker den irländske rocksångaren nu åstadkomma förändring genom att umgås med världens finansiella och politiska ledare. Tanken verkar vara att han ska utnyttja sin strålglans och mediala exponering till att få dem att lova hjälpa till inför rullande tevekameror.

En taktik som U2:s trummis Larry Mullen inte är helt med på. Han tycker att Bono har hamnat i dåligt sällskap på gamla dar.

– Mitt största problem är de personer som han umgås med ibland. Det har jag svårt för. Inte minst politikerna, i mindre grad pengagubbarna. Framför allt Tony Blair – Tony Blair är en krigsförbrytare, och jag anser att han borde åtalas för sina brott mot mänskligheten. Och när jag ser Bono och honom som polare tänker jag: "jag gillar inte det där", säger Larry Mullen i en intervju med musikmagasinet Q.

Att Bono även har hängt med George Bush har trumslagaren större förståelse för – och det beror delvis på den amerikanske presidentens hjärnkapacitet...

– George Bush har varit väldigt generös mot hans kampanj... Skillnaden mellan honom och Tony Blair är att Blair är intelligent. Så han har inga ursäkter för vad han gjorde. Bush å andra sidan kan nog hitta en hel del ursäkter för sitt uppträdande, säger Larry Mullen till Q.

George Bush gör en cover på U2:s "Sunday Bloody Sunday":

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

1 timme sedan
Tecwyn Evans blir ny ledare för Malmö operas orkester och kör med start den 5 augusti.

Efter succén: "Sluta leta efter min stalker"

1 timme sedan
Netflixsuccén "Baby reindeer" har skapat en jakt på de verkliga personerna bakom händelserna i dramaserien. Nu vill huvudpersonen sätta stopp för spekulationerna.

Årets museum ligger i Göteborg

1 timme sedan
Ett museum som genomgått en flera år lång förvandlingsprocess får utmärkelsen Årets museum. Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg vann i konkurrens med Bildmuseet i Umeå och Eskilstuna Stadsmuseum.