U2-trummis ogillar Bonos nya polare

Larry Mullen: "Jag anser att Tony Blair är en krigsförbrytare".


Sedan flera år tillbaka ägnar U2:s frontman Bono en stor del av sin energi åt att försöka rädda världen. Till skillnad från på 80-talet då han var något av ett stadiumrockande världssamvete med anthems om bland andra Martin Luther King försöker den irländske rocksångaren nu åstadkomma förändring genom att umgås med världens finansiella och politiska ledare. Tanken verkar vara att han ska utnyttja sin strålglans och mediala exponering till att få dem att lova hjälpa till inför rullande tevekameror.

En taktik som U2:s trummis Larry Mullen inte är helt med på. Han tycker att Bono har hamnat i dåligt sällskap på gamla dar.

– Mitt största problem är de personer som han umgås med ibland. Det har jag svårt för. Inte minst politikerna, i mindre grad pengagubbarna. Framför allt Tony Blair – Tony Blair är en krigsförbrytare, och jag anser att han borde åtalas för sina brott mot mänskligheten. Och när jag ser Bono och honom som polare tänker jag: "jag gillar inte det där", säger Larry Mullen i en intervju med musikmagasinet Q.

Att Bono även har hängt med George Bush har trumslagaren större förståelse för – och det beror delvis på den amerikanske presidentens hjärnkapacitet...

– George Bush har varit väldigt generös mot hans kampanj... Skillnaden mellan honom och Tony Blair är att Blair är intelligent. Så han har inga ursäkter för vad han gjorde. Bush å andra sidan kan nog hitta en hel del ursäkter för sitt uppträdande, säger Larry Mullen till Q.

George Bush gör en cover på U2:s "Sunday Bloody Sunday":

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Så håller Lasse Åberg och frun Inger kärleken vid liv – efter 60 år: “Varje dag…”

Johanna Nordström rasar efter det som hände med Filip Lamprecht: "Dum i huvudet"

1 timme sedan
Förrädarna har blivit ett populärt program bland TV4-tittarna. I kvällens avsnitt får deltagarna nya regler att förhålla sig till. Johanna Nordström får även svårt att kontrollera känslorna och uttrycker: "Dum i huvudet".

Jon Olssons nya kärleksbild delar följarna i två läger: "I chock…"

1 timme sedan
Jon Olsson, har funnit kärleken på nytt. På Instagram la han ut en bild med den nya flickvännen. Bilden får följarna att reagera starkt med både ris och ros.

Därför är Pär Lernström avundsjuk på David Hellenius

2 timmar sedan
Det finns ett tv-program som programledaren Pär Lernström hade velat vara med i, men produktionen valde David Hellenius. – Sen hörde jag att David skulle göra det.

Fugees återförenades på konsert

3 timmar sedan
Lauryn Hill återförenade Fugees under en välgörenhetskonsert i Central Park i New York på lördagen. Den legendariska hiphop-trion spelade bland annat de klassiska låtarna "Killing me softly" och "Ready or not."

Fia Forsström hittade fansen utomlands

3 timmar sedan
Via nätet har Fia Forsströms musik hittat publik långt utanför Sveriges gränser. Nu åker hon och möter sina fans i Europa. Jag har fått höra från bekanta att min musik är för flummig och för enkel här i Sverige, säger hon.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.