Torsdag 17 Jun
Stockholm

U2-trummis ogillar Bonos nya polare

Larry Mullen: "Jag anser att Tony Blair är en krigsförbrytare".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sedan flera år tillbaka ägnar U2:s frontman Bono en stor del av sin energi åt att försöka rädda världen. Till skillnad från på 80-talet då han var något av ett stadiumrockande världssamvete med anthems om bland andra Martin Luther King försöker den irländske rocksångaren nu åstadkomma förändring genom att umgås med världens finansiella och politiska ledare. Tanken verkar vara att han ska utnyttja sin strålglans och mediala exponering till att få dem att lova hjälpa till inför rullande tevekameror.

En taktik som U2:s trummis Larry Mullen inte är helt med på. Han tycker att Bono har hamnat i dåligt sällskap på gamla dar.

– Mitt största problem är de personer som han umgås med ibland. Det har jag svårt för. Inte minst politikerna, i mindre grad pengagubbarna. Framför allt Tony Blair – Tony Blair är en krigsförbrytare, och jag anser att han borde åtalas för sina brott mot mänskligheten. Och när jag ser Bono och honom som polare tänker jag: "jag gillar inte det där", säger Larry Mullen i en intervju med musikmagasinet Q.

Att Bono även har hängt med George Bush har trumslagaren större förståelse för – och det beror delvis på den amerikanske presidentens hjärnkapacitet...

– George Bush har varit väldigt generös mot hans kampanj... Skillnaden mellan honom och Tony Blair är att Blair är intelligent. Så han har inga ursäkter för vad han gjorde. Bush å andra sidan kan nog hitta en hel del ursäkter för sitt uppträdande, säger Larry Mullen till Q.

George Bush gör en cover på U2:s "Sunday Bloody Sunday":

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela