Bono lever som riskkapitalist

Datortillverkaren Palm får 100 miljoner dollar av U2:s frontfigur.


Bono sviker inte Palm. Nu går U2:s frontfigur, och en av grundarna av riskkapitalbolaget Elevation Partners, in med ytterligare pengar. 100 miljoner dollar ska ta datortillverkaren till marknadstoppen.

Elevation Partners och Bono köpte 25 procent av Palm för 325 miljoner dollar under förra året. Och nu gör de en nyinvestering på knappt 700 miljoner kronor.

– Vi tror att Palm har möjlighet att förändra mobilindustrin, och vi är glada att ha möjligheten att göra den här investeringen i företaget, säger Roger McNamee, en av grundaren till riskkapitalbolaget, till The Telegraph.

När nyheten om investeringen nådde marknaden gjorde det att aktien steg som en raket med 20 procent till drygt tre dollar under måndagen. Men den har totalt tappat hälften av sitt värde under året.

Palm uppger att investeringen gör det möjligt att lägga mer tid på produktlanseringar som företaget planerar att göra nästa år. Finansiellt möter Palm en tuff marknad där konkurrenter som Apple, RIM (Blackberry) och HTC har populära modeller.

I förra veckan redovisade Palm ett resultat på minus 0,73 dollar per aktie för andra kvartalet, vilket var mycket sämre än väntat.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!