Lördag 13 Aug
Stockholm

Snoops knarkande – inget för Göteborg

På lördag intar Snoop Lion scenen på Liseberg.
1 av 2
På lördag intar Snoop Lion scenen på Liseberg. Foto: DLM Press / Wess Jean-Francois
Snoop poserar med ett fat marijuana.
2 av 2
Snoop poserar med ett fat marijuana. Foto: Planet Photos / PLANET PHOTOS

Alla är inte förtjusta över att Snoop Dogg kommer till Göteborg.

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela
Sålde kvinnor till kändisar: "Från stad till stad, tutte till tutte"

Hiphopstjärnan Snoop Lion avslöjar sitt mörka förflutna – samtidigt som han var på turné brukade han sälja kvinnor till andra superstjärnor. Bland hans klienter fanns både artister och sportidoler.

Läs mer här.  

På lördag intar hiphopstjärnan Snoop Lion den stora scenen på kommunalt ägda Liseberg i Göteborg. Efter konserten bjuds det på efterfest på krogen Bryggeriet på Avenyn. Där ska Snoop spela skivor. 

Men alla är inte glada över folkfesten. 

"Fruktansvärt"

Albert Alexandersson är general manager på Trädgår'n i Göteborg som är ett av de ställen som blev erbjudna att arrangera efterfesten till Snoops spelning. Trädgår'n har en sträng antidrogpolicy, och det fanns inte på kartan att Snoop skulle leva loppan på Trädgår'n.

– För oss var det direkt nej, eftersom han är så otroligt för narkotika. Han glorifierar användandet av narkotika som jag tycker är fruktansvärt. Och när Liseberg som stadens största barn- och familjepark ställer sig bakom en sådan artist är anmärkningsvärt, säger Alexandersson till GT. 

Gav småflickor ecstasy 

Att Snoop Lion är drogliberal är ingen större hemlighet – många av Snoops största hits handlar om hans favoritdrog marijuana. Stjärnan röker även öppet marijuana och har gripits flera gånger, och även dömts för innehav av bland annat vapen, marijuana och kokain. År 2003 anklagades han även för att ha lurat av två underåriga tjejer sina tröjor och erbjudit tjejerna ecstasy och marijuana. Parterna nådde en förlikning.

"Här råder svensk lagstiftning" 

Men Per Alexanderson som är ansvarig för Lisebergs musikbokningar slår ifrån sig kritiken. 

– Jag har bokat Snoop ur ett rent konstnärligt och artistiskt perspektiv. Det gör jag alltid. Här, precis som på Trädgår'n, råder svensk lagstiftning. Vi bokar honom för att han är en av de absolut största hiphopartisterna i historien, säger Alexanderson till GT. 

Dr. Dre ft Snoop Dogg, Nate Dogg och Kurupt "The Next Episode":


Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.