Iggy Pop är odödlig

Nyheter24 hyllar en riktigt seg gubbe i dag.


Rockikonen Iggy Pop fyller 62 år i dag men har inga planer på att dra sig tillbaka.

Nyheter24 hyllar James Newell Osterberg, som är Iggys egentliga namn, med att lista hans fem bästa låtar genom tiderna!

5. Search and Destroy (med The Stooges, 1973)

Från det klassiska albumet Raw Power som Nirvanas Kurt Cobain utsåg till världens bästa skiva någonsin. En av världens allra första - och bästa - hårdrockslåtar. Producerad av David Bowie och återinspelad med alla från Red Hot Chili Peppers till Def Leppard och Turbonegro.

4. Real Wild Child (Wild One) (1986)

Urpsprungligen skriven av Johnny O'Keefe redan 1958, men Iggys version på Blah Blah Blah-plattan 1986 knäcker originalet med sin uppdaterade elektroniskt vibrerande rockabilly.

3. The Passenger (1977)

Iggy skrev den låten på Berlins tunnelbana och den lär sagts handla om en utstött punkare. En av de allra finaste frukterna som kom ur det långa samarbetet mellan Iggy och Bowie, med den karaktäristiska "la-la-la"-refrängen och inte minst gitarristen Ricky Gardiners klassiska riff.

2. No Fun (med The Stooges, 1969)

Kanske världens första riktiga punklåt, som Sex Pistols gjorde en cover på sju år senare.

1. Lust For Life (1977)

Den må vara sönderspelad och uttjatad till leda, men den är fortfarande en helt obestridlig klassiker. Från det inledande trumintrot av Hunt Sales med de tydliga inluenserna från Supremes-hitten You Can't Hurry Love och basgången som plankats rakt av från en annan gammal Motownhit, Ready For Love med Martha & The Vandellas. Och ingen kan väl glömma den från öppningsscenen i Trainspottning heller?

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

1 timme sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

2 timmar sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

3 timmar sedan
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

idag 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...