Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Marit Bergman Billquist-stipendiat

Nöje | 23/04/2009 12:36

Årets Ulla Billquist-stipendiat är Marit Bergman.

Den numera New York-stationerade popsångerskan, Marit Bergman, fick under torsdagen ta emot 25 000 kronor av Folkets hus och parker. Som årets Ulla Billquist-stipendiat.

Ceremonin ägde rum på Biografteatern Rio på Södermalm i Stockholm, där Folkets hus och parker även presenterade sitt sommar- och höstprogram. 33-åriga dalkullan Marit Bergman blev den 26:e artisten i ordningen att belönas med det prestigefyllda Ulla Billquist-stipendiet, som årligen delas ut till en "begåvad ungdom inom områdena teater, sång och musik".

Den forna Candysuck-sångerskan har sedan solodebuten 2002 gett ut fyra skivor, senast The tear collector i mars. Sedan ett par år tillbaka bor hon i Brooklyn, New York.

Det är andra året i rad som en artist i indiegenren tilldelas Ulla Billquist-stipendiet. Förra året fick Annika Norlin, även känd under namnen Hello Saferide och Säkert, utmärkelsen.

Skrivet av: