Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Marit Bergman Billquist-stipendiat

Nöje | 23/04/2009 12:36

Årets Ulla Billquist-stipendiat är Marit Bergman.

Den numera New York-stationerade popsångerskan, Marit Bergman, fick under torsdagen ta emot 25 000 kronor av Folkets hus och parker. Som årets Ulla Billquist-stipendiat.

Ceremonin ägde rum på Biografteatern Rio på Södermalm i Stockholm, där Folkets hus och parker även presenterade sitt sommar- och höstprogram. 33-åriga dalkullan Marit Bergman blev den 26:e artisten i ordningen att belönas med det prestigefyllda Ulla Billquist-stipendiet, som årligen delas ut till en "begåvad ungdom inom områdena teater, sång och musik".

Den forna Candysuck-sångerskan har sedan solodebuten 2002 gett ut fyra skivor, senast The tear collector i mars. Sedan ett par år tillbaka bor hon i Brooklyn, New York.

Det är andra året i rad som en artist i indiegenren tilldelas Ulla Billquist-stipendiet. Förra året fick Annika Norlin, även känd under namnen Hello Saferide och Säkert, utmärkelsen.

Skrivet av: