Caroline af Ugglas och Pernilla Wiberg.
Caroline af Ugglas och Pernilla Wiberg. - Foto: Skärmavbild/Stjärnorna på slottet/SVT

Caroline af Ugglas chock efter mötet med Pernilla Wiberg: “Jävligt…”

Artisten Caroline af Ugglas är en av fem profiler i årets säsong av “Stjärnorna på slottet” på SVT. För Nyheter24 berättar hon om vad som förvånade henne under inspelningen, och vem hon kom närmast under tiden på Bäckaskog slott.


Den 30 december hade den nya säsongen av SVT:s succéprogram “Stjärnorna på slottet” premiär, och i fem avsnitt kommer vi få se när deltagarna har en varsin dag dedikerad till deras liv och karriär.  

Ändringen i årets Stjärnorna på slottet: "Breddar konceptet"

"Stjärnorna på slottet" 2024

I den nya säsongen är det artisten Sanna Nielsen, programledaren och författaren Mark Levengood, stjärnkocken Marcus Samuelsson, OS-medaljören Pernilla Wiberg och artisten Caroline af Ugglas som under en veckas tid flyttar in på Bäckaskog slott för att lära känna varandra på djupet. 

"Stjärnorna på slottet"-festen som tittarna inte fick se

Bäckaskog slott. Foto: SVT/"Stjärnorna på slottet"

Caroline af Ugglas om Pernilla Wiberg: "Jag märkte att vi var jävligt lika"

För Nyheter24 berättar Caroline af Ugglas att hon hade träffat både Mark Levengood och Sanna Nielsen innan “Stjärnorna på slottet”. Däremot var det första gången som hon träffade Pernilla Wiberg och Marcus Samuelsson. 

Vem i gänget överraskade dig mest?

– De är ju sig själva. Och det var ju därför vi hade det så fruktansvärt trevligt, säger artisten. 

Pernilla Wiberg om Stjärnorna på slottet: "Mådde fysiskt dåligt"

Af Ugglas förklarar att det inte var någon specifik person som överraskade henne, utan snarare hur lik hon var en annan av sina “Stjärnorna på slottet”-kompanjoner. 

– Men det som överraskade mig ändå var kanske att jag trodde att jag skulle vara mest olik Pernilla. Hon är så sportig och vi andra är mindre sportiga, och mer åt kultur- och konstnärshållet. Men jag märkte att jag och Pernilla var jävligt lika. Hon är så väldigt orädd, och det måste man ju vara för att vara så sportig. Och det är samma orädsla som jag själv har tror jag. Så vi hade väldigt roligt. Och jag kände att om vi hade varit barn så hade vi hittat på mycket roligt tillsammans, berättar hon och tillägger: 

– Det överraskade mig, eftersom det hade kanske varit mer självklart att jag hade kunnat hitta det hos andra kulturarbetare. 

Vem kom du närmast under inspelningen? 

– Det är svårt att säga, man kom nära alla. Men det kanske är Pernilla. 

Marcus Samuelsson om Mark Levengood: "Helt uppslukad"

/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!