Pernilla Wiberg och Bödvar Bjerke har träffades 1997.
Pernilla och Bödvar har träffades 1997. - Foto: Stella Pictures och Maja Suslin/TT

Frågan om maken Bödvar som Pernilla Wiberg vägrar att svara på

Pernilla Wiberg och maken Bödvar Bjerke har varit ett par sedan 1997. För Nyheter24 berättar OS-medaljören och “Stjärnorna på slottet”-aktuella Pernilla Wiberg om hur paret har lyckats hålla gnistan vid liv, under alla dessa år.


Det var den 30 december som den nya säsongen av SVT:s succéprogram “Stjärnorna på slottet” hade premiär. I årets upplaga är det artisten Sanna Nielsen, författaren och programledaren Mark Levengood, artisten Caroline af Ugglas, kocken Marcus Samuelsson och idrottaren Pernilla Wiberg som intar Bäckaskog slott.

Caroline ag Ugglas om hypnosen i Stjärnorna på slottet: "Jag var naken"

Så träffade Pernilla Wiberg sin man Bödvar Bjerke

I säsongens fjärde avsnitt var det dags för Pernilla Wibergs egna dag i programmet, och som vanligt stod gemensam frukost, lunch och middag på schemat. Under dagen dedikerad till OS-medaljörens händelserika liv berättade hon bland annat om sin make Bödvar Bjerke, någon som hon i programmet beskriver som sin “själsfrände”.

Allt om Pernilla Wiberg: Barn, förmögenhet och lyxlivet med maken

Pernilla Wiberg. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Pernilla Wiberg om sin make Bödvar: "Det är superviktigt"

Pernilla Wiberg och Bödvar Bjerke träffades i Kanada 1997, och gifte sig 2009. Paret har med andra ord lyckats hålla ihop i en herrans massa år, men vad är egentligen hemligheten bakom den lyckade relationen? Det berättar Pernilla Wiberg för Nyheter24

Hur gör ni för att hålla gnistan vid liv?

– Humor är jätteviktigt. Att kunna skratta tillsammans, med och åt varandra. Och det gör vi. Vi sitter hemma vid köksbordet och så hittar vi någonting som vi garvar åt bägge två, så man kiknar faktiskt. Och det tror jag är superviktigt, förklarar Wiberg.

Stjärnorna på slottet-kocken om stora utmaningen: "Problem"

Pernilla Wiberg om brevet från Bödvar Bjerke: "Det säger jag inte..."

I "Stjärnorna på slottet" visade Pernilla Wiberg upp ett betydelsefullt och romantiskt brev som hennes make Bödvar Bjerke skickade till henne i början av deras förhållande. I svepande drag berättade Pernilla Wiberg vad brevet innehöll, men exakt vad som stod där i vill hon inte svara på. 

Vad stod det egentligen i brevet? 

– Det kanske kommer i "Stjärnorna på slottet 2.0". Vem vet. 

Var det ett riktigt brev som du hade med dig och visade upp under inspelningen? 

– Det säger jag inte. Men jag har kvar det riktiga brevet. Jag har sparat på det. Min dotter frågade faktiskt: "Mamma, har du fortfarande kvar det här brevet? Stämmer det?” Och ja, det har jag faktiskt.

Caroline af Ugglas chock efter mötet med Pernilla Wiberg: "Jävligt..."

/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!