Sigrid Åhs intog "heta stolen" i Postkodmiljonären
Sigrid Åhs intog "heta stolen". - Foto: Skärmavbild/TV4/Postkodmiljonären

Sigrid Åhs möte backstage med Rickard Sjöberg: “Väldigt…”

Om du tyckte att ett visst ansikte såg bekant ut i Postkodmiljonären, så är du nog långt ifrån ensam. Deltagaren Sigrid Åhs, som intog “heta stolen” för att testa sina allmänbildningskunskaper, har nämligen varit med i ett annat dejtingprogram på TV4…


I mars 2023 hade den allra första säsongen av TV4:s nya dejtingprogram “Min mamma, din pappa” premiär. I det omdiskuterade dejtingprogrammet skulle singelföräldrar hitta kärleken, samtidigt som deras barn spionerade på dem ett stenkast därifrån. 

Sigrid Åhs var med i "Min mamma, din pappa"

En av deltagarna som engagerade tittarna allra mest var Sigrid Åhs, 50. Men även innan sin medverkan i dejtingprogrammet var Sigrid Åhs inte främmande för tv-kameran. Under 90-talet var hon nämligen Miss Citron i programmet “Tutti Frutti” och kammade även hem utmärkelsen “Sveriges Pamela Anderson”. 

Sigrid Åhs avslöjande om Playboy Mansion: "Skrek"

Sigrid och Emil gjorde slut efter "Min mamma, din pappa"

Och Sigrid Åhs hittade faktiskt kärleken under inspelningen av “Min mamma, din pappa”. I dejtingprogrammet blev hon tillsammans med Emil Berger. Men i augusti 2023 stod det klart att parets kärlekssaga hade tagit slut. 

Sigrid och Emil blev ett par i tv. Foto: TV4/"Min mamma, din pappa"

– Jag försökte tillsammans med Emil att skapa en bra och fin relation. Och det blev till slut att vi funkade bra som vänner, men det rann ut i sanden lite grann. Och avståndet gör ju sitt. Om man då har både jobb och hem, så ska ju allting fungera lite smidigt. Och det är inte alltid det gör det, fastän man skulle önska, berättar Sigrid Åhs för Nyheter24 och tillägger: 

– Det blev inte riktigt som tänkt, men vi försökte i alla fall i tio månader. Det räckte inte hela vägen.

Sigrid Åhs tävlade i Postkodmiljonären

Nu har Sigrid Åhs gjort entré i tv-rutan ännu en gång, men den här gången i ett helt nytt sammanhang. I januari 2024 tävlade hon nämligen i TV4:s frågesportsprogram Postkodmiljonären. För Nyheter24 berättar Sigrid Åhs om hur hon pluggade, vilka frågor hon hoppades skulle komma och hur Rickard Sjöberg egentligen är bakom kulisserna. 

Så väljs Postkodmiljonären-deltagarna ut: “Målet är…”

Sigrid Åhs intog "heta stolen". Foto: TV4/Postkodmiljonären

"Man är så himla utelämnad"

Det är inte helt lätt att förbereda sig på att vara med i det prestigefyllda programmet Postkodmiljonären, eftersom det faktiskt kan komma frågor om precis vad som helst. 

– Jag testade olika typer av quiz, både i form av brädspel och även quiz på telefonen, berättar Sigrid och fortsätter: 

– Jag brukar alltid hålla mig uppdaterad och ajour med nyheter, så jag tänkte inte att det skulle vara något problem. Jag försökte även friska upp minnet lite grann med historia och dylikt. Men som sagt, man vet ju inte. Det kan ju dyka upp någonting av det man har friskat upp i minnet, men det kan också dyka upp något helt annat. Det är ju verkligen därför man är så himla utlämnad.

Så går hemliga testet till i Postkodmiljonären: "Inte beredd"

Sigrid Åhs, som jobbar som idrottslärare när hon inte syns i tv-rutan, berättar att det var just frågor inom det området som hon hoppades skulle dyka upp. 

– Sådant som handlar om kroppen, rent idrottsmässigt. Kanske dans och olika typer av sporter, och även sådant som gäller skelett och muskler. Men det är ju inte så att man direkt får det man önskar, men man kan ju alltid hoppas.

Rickard Sjöberg är programledare. Foto: TV4/Postkodmiljonären

Sigrid Åhs om Rickard Sjöberg: "Väldigt trevlig"

Väl i “heta stolen” så är det programledaren Rickard Sjöberg som ställer frågorna till deltagarna. Och Sigrid Åhs berättar att Rickard Sjöberg faktiskt är precis så trevlig som han verkar på tv. 

– Absolut, det tycker jag. Han är väldigt avkopplad, trevlig och folklig. Han var precis som man upplever honom på tv, förklarar Sigrid och tillägger: 

– Även bakom scenen. Det är inte något spel för galleriet eller så, utan han är verkligen väldigt trevlig. 

Det händer under pauserna i Postkodmiljonären: "Omtagning..."

“Min mamma, din pappa”-deltagaren berättar att hon fick tillfälle att träffa och prata med Rickard Sjöberg, även backstage. 

– Ja, det gjorde jag. Både innan och efter så pratade vi. Han förtydligade lite grann hur det går till, vilket var väldigt bra så man har det klart för sig, även om man såklart har sett programmet innan. 

Rickard Sjöberg om utspelet i Postkodmiljonären – mitt under TV4-sändningen

/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!