Rickard Thunér är expert i "Antikrundan".
Rickard Thunér är expert i "Antikrundan". - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Magnus Liam Karlsson/SVT

Antikrundan-besökaren Rickard Thunér aldrig glömmer: "Otroligt"

Rickard Thunér har varit med i "Antikrundan" på SVT sedan 2007 och har mött många människor under inspelningarna. Men en person minns han lite särskilt.
– Han var så otroligt fin.


År 1989 hade "Antikrundan", som är baserat på brittiska "Antiques Roadshow", premiär i SVT och sedan dess har det blivit hela 35 säsonger. 

Under sommaren 2024 kommer den 36:e säsongen att spelas in runt om i Sverige. Turnén, som brukar bli något utav en folkfest, inleds i Falsterbo och avslutas i Kiruna. 

Hit kommer "Antikrundan" sommaren 2024

Anne Lundberg är programledare i "Antikrundan". Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Det här får Anne Lundberg ALDRIG göra i Antikrundan

Rickard Thunér: "Han var otroligt charmig"

En som varit med på inspelningsturnéerna i flera år är Rickard Thunér. År 2007 klev han in som expert i programmet och under säsongerna som gått sedan dess har Thunér värderat en hel uppsjö föremål och träffat otaliga människor.

Men det är ett föremål och möte som experten minns lite extra. Det ägde rum under en inspelning i koppartälten i Hagaparken i Stockholm. In klev en man med ett par kandelabrar, vars modell Thunér kände till, men som han aldrig sett i verkligheten. 

– Det var en äldre herre som hade dem med sig och han var otroligt charmig och fin. Han tog verkligen till sig av all den här informationen och blev extremt glad av att få veta allt detta. Han var så otroligt fin, berättar han för Nyheter24 och fortsätter:

– Han hade fått någon väldigt låg värdering för tio år sedan, men jag kunde säga att de var värda tio gånger så mycket och även fast han var från en äldre generation, som kanske inte visar alltid vad de känner, så såg man på hans ansikte att han var väldigt glad över det mötet.

Rickard Thunérs besked om framtiden i "Antikrundan"

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Men minnet är också förknippat med viss sorg, enligt Thunér.

– Jag vet att han avled innan han hann se det här på tv. Så det här blev lite som ett öppet sår för mig, att han aldrig fick se det här. Det var väldigt synd. 

Läs fler artiklar om "Antikrundan" här:

Claes Moser lämnar Antikrundan efter 30 år: "Var bättre förr"

Frågan om "Antikrundan" som Rickard Thunér inte vill svara på

Antikrundan-experten om det konstigaste någon haft med sig: "En hel väska"

SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!