Genrebilder.
Bilderna är genrebilder. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Martina Holmberg / TT

Okänd man försökte locka in barn i sin bil: "Obehagligt"

På måndagen ska en man ha försökt vinka in ett barn i sin bil i närheten av en grundskola. Trots att barnet skakade på huvudet så var det först när barnet sprang och gömde sig som mannen körde från platsen, skriver Värnamo Nyheter.


Det var i närheten av Rydaholms skola i Värnamo kommun som mannen försökte locka med sig barnet som var på väg hem efter att ha slutat sin skoldag. Rektorn på skolan beskriver händelsen som “jätteobehaglig” och föräldrarna till eleverna, som går i förskole- till sjätte klass, på skolan samt en annan, närliggande skola fått skriftlig information om händelsen. 

– Med anledning av att det var så allvarligt och så pass nära skolan, så ville vi informera vårdnadshavarna så att de kan vara extra uppmärksamma och att även vår personal kan vara det, säger Lisbeth Karlsson, rektor på Rydaholms skola till tidningen.

Får följe till skolan

Polisen har informerades om vad som hänt och Karlsson har även varit i kontakt med barnets vårdnadshavare som också har informerat polisen om händelsen. 

Barnet är rädd och orolig efter vad som hänt och får nu följe till skolan. VN skriver också att även övriga elever på skolan för säkerhets skull uppmanas att inte gå själva, utan att ha följe till och från skolan med varandra.

– Det är jätteobehagligt. Därför tänkte vi att det är viktigt att vi handlar och agerar så fort som möjligt för att det förhoppningsvis inte ska kunna hända någonting, säger Lisbeth Karlsson till Värnamo Nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

igår 21:37
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.