Död person hittad i Grästorp efter dykningar – polisen utesluter inte att det är Amela
Död person hittad i Grästorp efter dykningar – polisen utesluter inte att det är Amela - Foto: Adam Ihse/TT, Missing People

Död person hittad i Grästorp – polisen utesluter inte att det är Amela

Polisen har hittat en död person i Grästorp efter dykningar. Kroppen är inte identifierad men polisen utesluter inte att det är förvunna Amela, 24.


Polisen skriver på sin hemsida att en kropp under dagen anträffats vid dykningar i Forshall.

Kroppen hittades vid 12-tiden på lördagen efter det att dykningar genomförts i ån Nossan i Grästorps kommun under ledning av sjöpolisen under förmiddagen.

En kropp har hittats under lördagen i samband med dykningar efter den försvunna kvinnan i Grästorp. Foto: Adam Ihse/TT

Polisen kan inte utesluta att det är försvunna Amela

Polisen säger att det i nuläget inte kan uteslutas att det är den sedan tidigare försvunna kvinnan Amela Kalac, 24, från Grästorp som varit försvunnen sedan söndagen den 13 februari – något som Nyheter24 tidigare rapporterat om

Polis och Missing People har sökt efter Amela i flera omgångar, bland annat med helikopter, drönare, hundpatrull och vattensonar. Hundratals frivilliga har deltagit i Missing Peoples skallgångskedjor.

Amelas anhöriga har underrättats om att man funnit en kropp.

Misstänkta mannen omhäktad

Foto: Adam Ihse/TT

Den 18 februari häktades en man i 40-årsåldern misstänkt för människorov i ärendet. Mannen var enligt polisen den sista kända personen som träffade den försvunna kvinnan på söndagen. 

Hans försvarare har tidigare uppgett att han nekar till alla anklagelser. Mannen omhäktades i fredags. 

Död person hittad i Grästorp

Kroppen är ännu inte identifierad. Foto: Adam Ihse/TT

Den hittade kroppen kommer nu att undersökas för att fastställa dödsorsak och identitet. Sannolikt kommer det dröja några dagar innan man kan fastställa identiteten på personen som hittats.

– Det kommer ta ett tag innan personen är identifierad, säger Anna Göransson, presstalesperson för polisregion Väst, till Aftonbladet. 

Platsen, belägen vid Forshall, är avspärrad för en kriminalteknisk undersökning.

Polisen kan inte utesluta att den hittade personen utsatts för ett brott, men säger inte heller att de misstänker att ett brott begått. Ingen person är ännu frihetsberövad.

– Vi kan inte säga något i nuläget, mer än att vi hittat en kropp, säger Anna Göransson till Aftonbladet

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!