Polisen Filip Pelas blev biten – nekas skadestånd: "Inte chockad"
“Tingsrätten avslog mitt ersättningsanspråk. En polis ska tåla att bli biten tydligen…”, skriver Pelas på Instagram. - Foto: Instagram/filippelas

Polisen Filip Pelas blev biten – nekas skadestånd: "Inte chockad"

Polismannen Filip Pelas berättar på Instagram om att han blev biten i tjänst, men har nu fått avslag på sitt ersättningsanspråk. Nu kastar han en känga mot rättssystemet och menar att man bör vara mer restriktiv med att betala ut skadestånd till dömda våldtäktsmän.


Polisen Filip Pelas har över 50 tusen följare på sin Instagram och har varit mycket omtalad i media den senaste månaderna. 

Debatten om gangsterrap sedan mordet på Einár

Sedan mordet på den prisbelönte rapparen Einár, vars riktiga namn var Nils Einar Grönberg, har musikgenren gangsterrap debatterats flitigt i svenska medier.

En av de som varit engagerade i debatten är polisen Filip Pelas

– Jag menar att det blir fel när de sjunger om saker de faktiskt gör i verkligheten: att de ska skada andra människor, råna, sälja knark och bära vapen, har han tidigare sagt till Nyheter24. 

Läs hela intervjun här.

Polisen Filip Pelas blev biten

Filip Pelas berättar nu på sin Instagram-story om att han har yrkat skadestånd av en person som bet honom.

Enligt dokument som Nyheter24 har tagit del av ska det ha skett när Pelas tillsammans med två kollegor skulle avlägsna personen från platsen, varpå denne ska ha satt sig till motvärn.

Polismannen Filip Pelas har lagt upp en skärmavbild på domslutet, som visar att tingsrätten har avslagit hans yrkan på skadestånd. 

“Personen som bet mig dömdes för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd”, skriver han och fortsätter: 

“Tingsrätten avslog mitt ersättningsanspråk. En polis ska tåla att bli biten tydligen…”

Skärmavbild: Instagram/filippelas

Filip Pelas: Man bör vara restriktiv till att betala ut skadestånd till våldtäktsmän 

Därefter lägger Pelas upp ännu en bild och skriver: “Jag är inte chockad över beslutet. Tror inte jag känner någon kollega som fått skadestånd för hot eller våld i tjänsten.”, skriver han och fortsätter: 

“Men om man är restriktiv till att betala ut skadestånd till poliser, bör man enligt mig vara extra restriktiv till att betala ut skadestånd på 840 000 kronor till dömda våldtäktsmän.”

Skärmavbild: Instagram/filippelas
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!