Flyktingar från Ukraina är missnöjda med Bert Karlssons förläggning.
Flyktingar från Ukraina är missnöjda med Bert Karlssons förläggning. - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Ukrainska flyktingar kritiserar Bert Karlssons förläggning

Bert Karlsson har återigen slagit upp portarna till flyktingförläggningen Stora Ekberg utanför Skara. Nu vittnar ukrainska flyktingar om att boendet är anmärkningsvärt.


I nuläget förbereder Migrationsverket 30 000 nya boendeplatser i Sverige för att kunna ta emot den ökade mängden flyktingar, med anledning av Rysslands invasion av Ukraina. Varje dag anländer tusentals människor som flytt från Ukraina, så pressen är stor att få fram boenden snabbt. 

Någon som öppnat upp för de ukrainska flyktingarna är entreprenören Bert Karlsson, som redan förra veckan kunde slå upp portarna till flyktingförläggningen Stora Ekeberg utanför Skara. Han planerar för en öppning av samtliga 15 anläggningar, som sammanlagt har 5000 platser.

Bert Karlsson har tidigare tjänat miljonbelopp på sina flyktingförläggningar, under vad som brukar kallas för flyktingkrisen 2015. Vill du veta hur mycket pengar Bert Karlsson tjänar på boendena? Läs mer här.

Foto: Adam Ihse/TT

Ukrainska flyktingar om Bert Karlssons förläggning – värme och varmvatten saknas

Nu uppger ukrainska flyktingar som fått husrum på Bert Karlssons flyktingförläggning Stora Ekberg att förläggningen är i ett anmärkningsvärt skick. I en intervju med P4 Skaraborg berättar flera av de som bor på förläggningen att de varken har värme eller varmvatten i vissa delar av anläggningen.

I ett mejl till P4 Skaraborg svarar Migrationsverekt att det fortast möjligt behöver vidtas åtgärder vid eventuella bristfälligheter. De framför att det är fastighetsägarens ansvar att säkerställa så att kraven som finns i avtalen uppfylls.

Foto: Adam Ihse/TT

Bert Karlsson sålde anläggningen till Skara logistik AB under 2020, som skulle omvandlas till vandrarhem och hotell. Nu hyr han Stora Ekberg för att återigen omvandla fastigheten till ett flyktingboende.

David Strid från Skara logistik AB hävdar att det inte finns några fel på förläggningen, enligt P4 Skaraborg. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Bröt mot yttrandeförbud: Trump riskerar fängelse

Åklagarens stjärnvittne utmålas som en "vanhedrad brottsling" och "liberala aktivister" påstås ha försökt ta sig in i juryn. Trots juridisk munkavle har Donald Trump inte hållit sig från att diskutera sin brottmålsrättegång i sociala medier eller tv. Nu ska domaren ta ställning till eventuella straff.

Polisen i Örebro rapporterar om brand

"Det ryker från en fläkt på taket till ett flerfamiljshus på väster i Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Hamnarbetare döms i kokainmål

En man som varit anställd i Helsingborgs hamn i närmare 30 år döms, tillsammans med en 49-årig man, till två års fängelse vardera för bland annat förberedelse till synnerligen grov narkotikasmuggling.

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse i fem och ett halvt år och näringsförbud i sju år för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter. Han fälls för 14 fall av bedrägeri mot sina klienter.

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?