Roman Abramovichs lustjakt Solaris.
Roman Abramovichs lustjakt Solaris. - Foto: Grigory Sysoev/TT och Risto Bozovic/TT

Vladimir Putins varning till de ryska oligarkerna: "Avskum"

Invasionen av Ukraina har pågått i tre veckor. Under sitt tal till nationen varnade Vladimir Putin de ryska oligarkerna för att man kommer "spotta ut dem som en mygga som flugit in i munnen".


Kriget mot Ukraina har pågått i tre veckor och under onsdagen höll Vladimir Putin ett tal till det ryska folket där han kallade invasionen för en “succé” som går helt enligt plan, enligt NBC. 

– Västvärldens försök att nå global dominans har nått ett slut, sa den ryske presidenten. 

Vladimir Putin: "Väst försöker splittra vårt samhälle"

Putin talade även om att västvärlden inte förstår sig på Ryssland och försvarade invasionen, som han kallar för en “militär operation”, med att den var det enda alternativet för Rysslands säkerhet, samt att landet strider för sin suveränitet och sina barns framtid. 

– Väst försöker splittra vårt samhälle. Och det finns bara ett mål: Förstörelsen av Ryssland.

Putins varning till oligarkerna: "Avskum"

Den ryske presidenten talade även till oligarkerna, Rysslands inflytelserika elit, och riktade en skarp varning till dem. 

– Vilket folk som helst, men i synnerhet det ryska folket, kommer kunna skilja sanna patrioter från avskum och förrädare, genom att spotta ut dem som en mygga som flugit in i munnen.

Han sade även att han inte “dömer de som har en villa i Miami eller på Franska Rivieran”. 

– Vem kan motstå gåslever, ostron eller så kallade köns-baserade rättigheter, sade Putin och fortsatte:

– Men problemet ligger inte där, utan att så många mentalt lever långt ifrån oss, hos vårt folk, hos Ryssland,, sa Vladimir Putin enligt NBC. 


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!