Ett klipp på Ulf Kristersson har börjat spridas.
Ett klipp på Ulf Kristersson har börjat spridas. - Foto: Johan Nilsson//TT/TikTok/Moderata ungdomsförbundet

Här ägnar sig Ulf Kristersson åt oväntad bisyssla – på café

Ulf Kristersson har nyligen börjat florera i ett klipp på TikTok. Partiledaren verkar nämligen till synes arbeta på ett café – där han, iförd förkläde, bär disk och sköljer kaffekoppar.


Moderaternas partiledare Ulf Kristersson har många strängar på sin lyra. Han har bland annat arbetat med både fotoförsäljning och tävlingsgymnastik. Innan han blev partiledare var han också orförande för Moderata ungdomsförbundet och varit socialborgarråd. 

Vill du veta vad andra partiledare har jobbat med innan de blev politiker? Läs mer här

Nu verkar Ulf Kristersson kunna addera ännu en talang till listan. 

"Café-branschen skriker"

På Moderata ungdomsförbundets TikTok-sida har de nämligen lagt ut en video på Ulf Kristersson iförd förkläde på ett café i Stockholm. I videon syns partiledaren plocka bland kaffefat, bära disk och rengöra en kaffekopp.

“POV: Din bästa kompis har fått jobb på café” står det i klippet.

Responsen består av blandad kompott. Somliga hyllar Kristersson i kommentarsfälten medan andra menar att det är förminskande eller ett försök att framstå som en man av folket. Flera reagerar också på partiledarens teknik vid rengöringen av kaffekoppen och menar att han inte ser ut att ha diskat en kopp förut. 

Kristersson själv tar tillfället i akt att kommentera personalbehovet i cafébranschen och berättar för sina följare på Instagram att han fått testa på baristayrket.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.