En av årets fotbollsstjärnor som ska tävla om guldet är mångfaldigt hyllade Hedvig Lindahl, 39, som även medverkar i "Sommar i P1".
En av årets fotbollsstjärnor som ska tävla om guldet är mångfaldigt hyllade Hedvig Lindahl, 39, som även medverkar i "Sommar i P1". - Foto: Adam Ihre / Anders Bjurö / TT

Hedvig Lindahls hint om framtiden efter fotbolls-EM: "Nyfiken på annat"

I lördagens avsnitt av "Sommar i P1" delar fotbollsmålvakten Hedvig Lindahl med sig av sina tankar kring sin fotbollskarriär och hintar om en ny nyfikenhet som letat sig in i henne och bort från fotbollen.


Den 6 juli drar fotbolls-EM 2022 för damer igång, där England är värdnation. Damlandslaget tog hem en silvermedalj i OS förra året, där de till slut tvingades se guldet gå till Kanada. 

I årets mästerskap deltar inte fjolårsvinnarna, och Sverige bedöms därför ha goda chanser att spela sig långt i turneringen.

Hedvig Lindahl:"Fotbollen fyller inte samma funktion längre"

En av årets fotbollsstjärnor som ska tävla om guldet och vakta målet när Sverige möter Nederländerna är mångfaldigt hyllade Hedvig Lindahl, 39, som även medverkar i "Sommar i P1". 

I sitt sommarprat pratar hon öppenhjärtligt om det som länge varit henne nära – fotbollen.

– Fotbollen har varit nödvändig för mig, men nu när jag börjar göra bokslut inser jag att den inte längre fyller samma funktion. Jag har inte längre behov av en tillflyktsort, säger Hedvig Lindahl i programmet.

Hon berättar även om det grubbel hon tycks bära på – tankar om ett liv bortom fotbollsvärlden. 

– Grejen är den att jag tror inte att jag älskar fotbollen så pass att jag kan tänka mig skumpa runt på en division två nivå för att tjäna några kronor här och där. Skulle jag själv bli kvar inom fotbollen när jag själv lagt av så vet jag att jag kan mitt hantverk, berättar Lindahl.

Fotbollsmålvakten Hedvig Lindahl Foto: Jonas Ekströmer/TT

Hedvig Lindahl i Sommar i P1: "Nyfiken på annat"

Hon berättar vidare om de möjligheter som finns den dagen hon väljer att lägga fotbollskarriären på hyllan. Hedvig ställer sig själv även frågan om hon ens vill leva samma liv igen.

– Kanske är min nyfikenhet större på allt annat som väntar i livet. Jag är mer nyfiken på att gå några dagar utan att äta mat, att vara vaken en hel natt, ta en spontanresa över helgen för att hälsa på vänner, eller för att stå och heja på mina söners aktiviteter, konstaterar hon.

Hon vill även förkovra sig i andra sporter och berättar att hon känner sig tillfreds i tanken med att ta ut sig så pass mycket att hon "dagen efter inte kan gå". För dagen efter existerar inte någon träning eller fotboll.

– Så frågan är, är det farväl till fotbollen efter vår sista EM-match i sommar? Aa.... Jag vet inte. Det är den där mentala pingismatchen igen. Mer än 30 år i ett fotbollsmål har gett mig enormt mycket, men å andra sidan, vad hände hänt om jag valt en annan väg?

Hedvig Lindahl lever nu med frun Sabine

Hedvig Lindag är gift och har två söner, Timothy, 8, och Nathan, 5. Hon är är gift med Sabine Willms.

Hedvig tillsammans med sin fru Sabine Willms Foto: hedviglindahl / Instagram

Hedvig Lindahl sommarpratar i P1 2022

Fotbollsspelaren Hedvig Lindahl är en av värdarna i Sommar i P1 2022. Hennes sommarprat sänds lördagen 9 juli. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!