Sol-och-våraren presenterade sig med en exklusiv lyxfasad innan han enligt åklagaren våldtog kvinnorna.
Sol-och-våraren presenterade sig med en exklusiv lyxfasad innan han enligt åklagaren våldtog kvinnorna. - Foto: Johansen, Erik/NTB/Gustav Sjöholm/TT

"Sugardaddyn” lockade med jetsetliv – våldtog sedan kvinnorna

Den värmländske 65-åringen är en ökänd sol-och-vårare. Nyligen avslutades rättegången i Värmland där han stått åtalad för flera brottsmisstankar mot sammanlagt 26 olika kvinnor.


Pilot, advokat och tidigare modell är de exklusiva fasaderna mannen presenterat sig med för kvinnorna. Han har även påstått att han äger fastigheter i flera länder och driver företag med anställda i Marbella och London. Men enligt utredningen har han tillbringat större delen av sin vakna tid på att söka kontakt med kvinnor på nätet, skriver Expressen.

I utredningen framkommer det att flera kvinnor fick kontakt med mannen via en så kallad "sugardejting" hemsida. Han erbjöd så småningom att bli deras "sugardaddy" – en relation där man utbyter pengar för sällskap, men även många gånger sexuella tjänster.

Men när kvinnorna besökte mannen slutade det i tragik, då han våldtagit kvinnorna, enligt åklagaren. 

65-åringen dömd i Värmlands tingsrätt

På fredagen dömdes han av Värmlands tingsrätt till fyra och ett halvt års fängelse för nio våldtäkter, därav en oaktsam våldtäkt, elva sexköp, ett grovt bedrägeri och två bedrägerier av normalgraden.

Målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz säger att de delar av åtalet som ogillades kommer att överklagas.

– Under alla förhållanden är påföljden stötande låg. Fyra och ett halvt år för alla brott han är dömd för med alla försvårande omständigheter som finns i målet står ej i proportion till brottets allvar och kränkningar och skador som målsägandena har tillfogats, säger Elisabeth Massi Fritz, till tidningen.

Sol-och-vårar-brott även i Norge

65-åringen är tidigare dömd för ett stort antal bedrägerier, och många av dem har begåtts mot kvinnor och varit så kallade sol-och-vårar-brott där han inlett med förhållanden med brottsoffren.

Mannen som är norsk medborgare har tidigare nekat till brott – men medgett att han ljugit för kvinnorna och medger även att han lurat dem till sex utan att betala, skriver Expressen.

Under utredningen ska han ha sagt:

– Jag vill ha bekräftelse hela tiden. Jag vill ha psykiatrisk hjälp. För när jag börjar med någonting klarar jag inte av att sluta. Men det har ingenting med våldtäkt att göra. Det är att jag vill ha bekräftelse.

Samtidigt som 65-åringen utretts för brott i Sverige stod han även åtalad för brott i Norge. Där hade han träffat ett stort antal kvinnor, och den rättegången slutade med att han i januari i år dömdes till två års fängelse.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!