Magdalena Andersson ger svar på tal efter Anders Ygeman uttalande.
Magdalena Andersson ger svar på tal efter Anders Ygeman uttalande. - Foto: John Thys/ TT och Fredrik Sandberg/TT

Statsministern mot områden med majoritet utomnordiska invånare

Statsminister Magdalena Andersson (S) vill få bort bostadsområden där en majoritet har utomnordiskt ursprung. – Det skulle kunna bidra till att minska segregationen, säger statsministern till Aftonbladet.


Efter Magdalena Anderssons framträdande på Noliamässan i Piteå på söndagen fick Aftonbladet en intervju med statsministern.

I intervjun kommenterar Magdalena Andersson den kritik som riktats mot Anders Ygeman (S) från flera håll. I intervjun sade Anders Ygeman att han vill se tydligare kriterier i klassningen av utsatta områden och att andelen boende med utomnordisk härkomst skulle kunna vara ett av dem.

"Minska segregationen"

Aftonbladets fråga om färre utomnordiskt födda i utsatta områden skulle kunna bidra till minskade skjutningar i gängmiljö, svarar Andersson:

– Det skulle kunna bidra till att minska segregationen. Och att alla som bor i Sverige också känner att man är en del av Sverige, ser sina föräldrar gå till jobbet. Det är på så sätt som vi också kan göra att ungdomar inte dras in i kriminalitet.

På frågan om det behövs fler regler för att se till att majoriteten har nordiskt ursprung svarar Magdalena Andersson att ”det får man naturligtvis diskutera”.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!