Nyheter24 bad Skansen-Jonas om hjälp för att reda ut den virala ormvideon.
Nyheter24 bad Skansen-Jonas om hjälp för att reda ut den virala ormvideon. - Foto: Sociala medier och Fredrik Sandberg/TT

Här påstås en orm sitta fast i kvinnans öra: "Inne i hjärnan"

Är du ormrädd? Då kan det här klippet ge dig mardrömmar. En viral video sprids just nu, föreställande en kvinna med en orm i örat. Nyheter24 frågade Skansen-Jonas om hur troligt det skräckinjagande scenariot är.


En minst sagt mardrömsliknande video, föreställande vad som påstås vara en livs levande orm som sitter fast i en kvinnas öra, sprids just nu på sociala medier, rapporterar New York Post. 

Vad som påstås vara en läkare försöker i videon ta bort ormen genom att dra i kräldjurets huvud med en pincett. Men det virala klippet har fått tittarna att spekulera i huruvida de bisarra bilderna faktiskt är på riktigt. 

Virala videon sprids – kvinna påstås ha orm i örat

Videon delades på Facebook av den indiske sociala-medier-profilen Chandan Singh och i kommentarsfältet ifrågasätter många hur verklighetstroget innehållet i fråga är, skriver tidningen

Många ställer sig kritiska till videon. Foto: Sociala medier

Skansen-Jonas om virala ormvideon: "Inne i hjärnan"

Nyheter24 frågade därför Skansen-profilen Jonas Wahlström för att reda ut om den skräckinjagande situationen ens är möjlig. Och även Skansen-akvariets välkände frontfigur ställer sig rejält kritisk till videon. 

– Det där är helt uppenbart att det är fejk, utan minsta tvekan. Om man ser på ormens huvud så måste kroppen på ormen vara närmare en halvmeter, och det kan den ju inte vara eftersom en örongång är sju till åtta millimeter som mest. Sedan finns det inte plats inne i hjärnan för en sådan orm, säger Jonas Wahlström till Nyheter24 och fortsätter: 

– Jag kan utan någon som helst tvekan säga att det där är absolut fejk och ingen möjlighet att det skulle kunna vara riktigt. 

Se Skansen-Jonas svar på den virala ormvideon i spelaren ovan. 

Orm
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

1 timme sedan
USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.