Fredag 7 Okt
Stockholm

Här påstås en orm sitta fast i kvinnans öra: "Inne i hjärnan"

Nyheter24 bad Skansen-Jonas om hjälp för att reda ut den virala ormvideon.
Nyheter24 bad Skansen-Jonas om hjälp för att reda ut den virala ormvideon. Foto: Sociala medier och Fredrik Sandberg/TT

Är du ormrädd? Då kan det här klippet ge dig mardrömmar. En viral video sprids just nu, föreställande en kvinna med en orm i örat. Nyheter24 frågade Skansen-Jonas om hur troligt det skräckinjagande scenariot är.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En minst sagt mardrömsliknande video, föreställande vad som påstås vara en livs levande orm som sitter fast i en kvinnas öra, sprids just nu på sociala medier, rapporterar New York Post. 

Vad som påstås vara en läkare försöker i videon ta bort ormen genom att dra i kräldjurets huvud med en pincett. Men det virala klippet har fått tittarna att spekulera i huruvida de bisarra bilderna faktiskt är på riktigt. 

Virala videon sprids – kvinna påstås ha orm i örat

Videon delades på Facebook av den indiske sociala-medier-profilen Chandan Singh och i kommentarsfältet ifrågasätter många hur verklighetstroget innehållet i fråga är, skriver tidningen

Många ställer sig kritiska till videon. Foto: Sociala medier

Skansen-Jonas om virala ormvideon: "Inne i hjärnan"

Nyheter24 frågade därför Skansen-profilen Jonas Wahlström för att reda ut om den skräckinjagande situationen ens är möjlig. Och även Skansen-akvariets välkände frontfigur ställer sig rejält kritisk till videon. 

– Det där är helt uppenbart att det är fejk, utan minsta tvekan. Om man ser på ormens huvud så måste kroppen på ormen vara närmare en halvmeter, och det kan den ju inte vara eftersom en örongång är sju till åtta millimeter som mest. Sedan finns det inte plats inne i hjärnan för en sådan orm, säger Jonas Wahlström till Nyheter24 och fortsätter: 

– Jag kan utan någon som helst tvekan säga att det där är absolut fejk och ingen möjlighet att det skulle kunna vara riktigt. 

Se Skansen-Jonas svar på den virala ormvideon i spelaren ovan. 

Orm
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.