- Foto: Leif R Jansson/TT/Tim Aro/TT

Nelly känner inte igen kritikstormen mot Gina Tricot: "Fira olikheter"

Modekedjan Gina Tricot har den senaste tiden kritiserats för deras samarbete med Bianca Ingrosso. Influensern har tidigare frontat flera av Nellys kampanjer. Företaget känner inte igen den kritikvåg som riktas mot modekonkurrenten Gina Tricot.


De senaste veckorna har det stormat kring Gina Tricots samarbete med en av Sveriges mest kända influenser- och entreprenör Bianca Ingrosso, 27.

Samarbetet har mötts av massiv kritik eftersom Bianca Ingrosso varit öppen med att hon lider av en ätstörning, det har hon sagt i bland annat reality-serien "Wahlgrens värld" eller i sitt sommaprat i P1 från 2018. Många personer menar att Bianca som modell för företaget kan trigga ohälsosamma kroppsideal och ätstörningar.

Flera kunder ropade efter bojkott i samband med Gina Tricots kampanjs, samtidigt som många menar att Bianca Ingrossos medverkan i andra kampanjer för andra företag inte varit i närheten av den kritik som Gina Tricot fått.

Bianca Ingrosso stilambassadör för Nelly

Sedan Bianca Ingrosso gick ut med att hon är sjuk i en ätstörning har hon haft flera samarbeten, bland annat med Nelly.com, där hon agerat modell för bolagets kläder. Nyheter24 har därför kontaktat Nelly för att höra om det förekom någon kritik kring tidigare samarbeten med profilen.

– Nej, vi hade dialog med enstaka personer som hörde av sig till oss, men inget liknande den storleken vi ser nu, säger Anna Andersson pressansvarig på Nelly till Nyheter24.

Varför tror ni att det är en sådan stor kritik just nu?
– Det vill vi undvika att kommentera på eftersom vi endast kan spekulera.

Anna Andersson berättar vidare att Nelly strävar efter att ha en variation i modeller och styling.

– Vi strävar efter att ha en variation i modeller, och i vårt sortiment och erbjudande, för att fira olikheter. Vi retuscherar inte våra bilder för att ta bort bristningar, tatueringar, födelsemärken eller andra vackra märken, eftersom vi tycker att det är viktigt för unga kvinnor att se att det är naturligt och vackert.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!