Kroppen kan ha legat i lägenheten i två till tre år och det var nästan bara skelett kvar.
Kroppen kan ha legat i lägenheten i två till tre år och det var nästan bara skelett kvar. - Foto: Pedersen Terje/NTB/Janerik Henriksson/TT

Mumifierad kropp hittades i lägenhet när Kronofogden hade visning

När en inspektör från Kronofogden hade en visning av en lägenhet i Göteborg hittades en död man inne i bostaden. Den döda mannen ska ha sett ut som en "mumie" och kan ha legat i lägenheten i tre år.


I början av av året hade Kronofogden lagt ut en lägenhet om 40 kvadratmeter i Kortedala i Göteborg till tvångsförsäljning eftersom ägaren inte hade gått att få tag i.

I augusti ska polisen fått in ett larm från en inspektör på Kronofogden som haft en visning av lägenheten. Då ska inspektören ha hittat en död man inne i lägenheten, rapporterar Aftonbladet.

I polisens händelserapport framkommer det att den döde mannen, som var i 80-årsåldern, "ligger halvvägs in under en säng i vardagsrummet" och beskrivs ha sett ut som en "mumie".

Det var bara skelett kvar

Inspektören vet inte hur många personer som redan varit på visningar i bostaden. Ingen på visningen ska ha sett den avlidna mannen.

Enligt inspektören på Kronofogden ska han ha sagt till polisen att kroppen kan ha missats på grund av att det fanns mycket bråte i lägenheten. Bostäder som Kronofogden lägger ut säljs alltid i befintligt skick.

Tidningen skriver att när polisen kom till platsen ska de ha konstaterat att kroppen kan ha legat i lägenheten i två till tre år och att det nästan bara var skelett kvar. Polisen misstänker inget brott bakom dödsfallet.

Kronofogden är förtegen om händelsen

Fredrik Karlberg, sektionschef på Kronofogden, säger till tidningen att han inte vill uttala sig om det specifika fallet på grund av sekretess.

– Det jag kan säga är att vi genomfört en avhysning, alltså en handräckning. Vi har sålt en lägenhet exekutivt som fått nya ägare. Vi söker alltid personen i fråga inför en avhysning och får man inte tag på den, hjälper vi de nya ägarna att komma på plats.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

1 timme sedan
Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.