Så här mycket tjänar man som vd för Sveriges Bryggerier.
Så här mycket tjänar man som vd för Sveriges Bryggerier. - Foto: Anders Wiklund/Fredrik Sandberg/TT

Anna-Karin Fondbergs chefslön – så mycket tjänar Sveriges Bryggerier vdn

Anna-Karin Fondberg är vd för Sveriges Bryggerier sedan 2017. Att axla chefsrollen för bryggeri-Sverige visar sig vara en lönsam affär, men hur mycket tjänar chefen? Det har Nyheter24 tagit reda på.


I september 2017 anställde styrelsen för Sveriges Bryggerier Anna-Karin Fondberg, 56, som ny vd efter Cecilia Giertta som tidigare satt på chefsstolen i nio år.

Innan Anna-Karin Fondberg axlade ansvaret för Sveriges Bryggerier var hon försäljningsdirektör på Carlsberg Sverige. Hon även har tidigare bland annat arbetat på Pernod Ricard Sweden och V&S Vin & Sprit.

– Jag ser mycket fram emot att få jobba med branschföreningen för de svenska bryggerierna. Branschen har en enastående utveckling och jag är imponerad av hur Sveriges Bryggerier under Cecilia Gierttas ledning gått från att vara en förening för ett litet fåtal bryggerier, till att bli en förening som representerar både de stora och de små aktörerna, sa Fondberg i ett pressmeddelande då.

Vad tjänar vd:n för Sveriges Bryggerier?

Att vara vd för Sveriges Bryggerier ger ett bra klirr i kassan. Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Fondberg en fastställd förvärvsinkomst på 2 133 868 under 2020. Vilket ger en månadslön på 177 822 kronor.

Bryggeri-profilen är även verksam i tio bolag enligt Alla bolag, varav några är bland annat Returpack AB, Svenska Returglas och Svensk Glasåtervinning AB.

/
Jul
/
/
/
Vin
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Hundratals kilo kokain beslagtaget

MP: Ett ödesval för klimatet och naturen

Miljöpartiets fokus i EU- valet kommer att ligga på klimat, natur och demokrati. Det här är ett ödesval för klimatet och naturen, säger språkröret Daniel Helldén på en pressträff där partiets valmanifest presenteras.

Dödstalet stiger efter attacken mot Tjernihiv

Minst 18 människor dödades i den ryska attacken mot staden Tjernihiv i norra Ukraina på onsdagen. Både Ryssland och Ukraina uppger att de hejdat drönarattacker under natten.

Fortsatta anfall mot Gaza – 40 platser på en dag

I skuggan av den upptrappade konflikten mellan Israel och Iran fortsätter israelisk militär sina offensiver mot Gaza. Mellan måndagen och onsdagen dödades över 100 palestinier i Gaza, enligt FN:s humanitära organ Ocha.

Mugg återkallas – kan orsaka kvävning

En muminmugg återkallas eftersom den kan orsaka kvävning, skriver Konsumentverket.

Bunge ser krokig väg mot räntesänkning

Hon står fast vid bedömningen att styrräntan kan sänkas i maj eller juni. Men vägen är inte spikrak och hon konstaterar att det har hänt en del de senaste veckorna.