Den 36-åriga kvinnan stal varor från Ikea för nästan 17 000 kronor.
Den 36-åriga kvinnan stal varor från Ikea för nästan 17 000 kronor. - Foto: Janerik Henriksson/TT

Kvinna stal varor för nära 17 000 på Ikea – döms

Glashyllplan, vinglas, kuddar och värmeljus. Det är bara några av de 86 varor som kvinnan stal under ett besök i ett av Ikeas varuhus. Kvinnan hävdar att hon inte tänkte på konsekvenserna av sitt handlade.


Det var den 18 november i år som den 36-årig kvinnan gick loss inne på Ikea i Älmhult och fyllde två stora kundvagnar till bredden med varor som hon inte tänkt betala för.

Kvinnan blev påkommen när hon valde kassan för de som själva skannat sina varor med mobilen. När kvinnan sedan lämnat betalningsområdet avstämde en kollega köpet som blev varse om att kvinnan enbart betalat för varor till ett värde av 317 kronor, rapporterade Expressen då.

Kvinnan stal för att göra familjen glad

Vid en närmare undersökning av de varor som kvinnan burit med sig från varuhuset till sin bil, ute på möbeljättens parkering, hittade man 86 varor till ett värde av 16 890 kronor som hon inte betalat för.

Polis tillkallades till platsen och kvinnan ska i förhör ha sagt att hon inte tänkte på konsekvenserna av sitt handlade – "utan att hon ville bara göra alla i familjen glada". 

Kvinnan döms efter Ikea-stölderna

Kvinnan erkände att hon stulit och berättade att hon plockat på sig bland annat örngott, lampor, golv och påslakan och skannat varorna med mobilen. Detta efter att hon tog bort flera varor efter att hon insåg att summan blev mer än det hon hade på kontot.

Kvinnan döms nu till 50 dagsböter om 120 kronor, vilket också var åklagarens påföljdsförslag, skriver tidningen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!