Hur väljer man rätt bilder till Tinder?
Hur väljer man rätt bilder till Tinder? - Foto: Sören Vilks och Stella Pictures

Dejtingexperten: Här är bilderna du INTE ska ha på Tinder

Ett sätt att sticka ut när man använder sig av dejtingappar är att använda rätt bilder. Men vad är egentligen det för bilder? Angela Ahola, som är doktor i psykologi och som matchat med över 10 000 män som en del av boken "100 dejter", berättar om vilka bilder du ska välja – och vilka du ska undvika.


Visst kan det kännas som en riktig djungel att ge sig ut på dejtingmarknaden? Inte minst om du använder dig av dejtingappar såsom Tinder där utbudet av singlar är enormt. 

För att få till en matchning eller en dejt gäller det att sticka ut. Men hur? Nyheter24 har pratat med Angela Ahola, doktor i psykologi och författare av boken 100 dejter: Psykologen som kysste 100 grodor för att skapa den perfekta dejting-guiden".

– Du sticker ut genom att ha riktigt bra bilder, konstaterar hon.

– Vi är visuella varelser och fysisk attraktivitet är verkligen en komponent i det här. 

Här kan du läsa om tre saker som alla borde ha i sin Tinder-bio.

Angela Ahola: Så väljer du bilder till din dejtingprofil

Vad är då en bra bild i dejtingsammanhang? Angela Ahola förklarar:

– För att förstå vad en bra bild är så kan jag nämna en typ av bild som jag kanske inte tycker är så bra eller optimal. Det är bilder som är suddiga eller där personen ser lite sur ut eller har ett intetsägande ansiktsuttryck. Det kan också vara att de sitter på... Ja, typ en sängkant och man ser att det är smutsiga sängkläder i bakgrunden.

I stället uppmanar Ahola människor att lägga lite extra krut på bilderna till sin profil.

– Det är värt att faktiskt ta några bra bilder. Du kan till och med fråga en kompis om den kan ta några bilder. "Nu skiner solen, kan vi sticka ut och ta några bilder där ute i parken?".

– Så leenden, bra ljus, gärna natur eller fina stadsmiljöer, mitt i en aktivitet, det är bra. Att bilderna ser inbjudande och intressanta ut. Man ska också gärna se ögonen, istället för att de är dolda bakom solglasögon. 

Läs här om vilken typ av dejtare du ska undvika.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.