Vad bör man skriva i sin bio på Tinder? Dejtingexperten Angela Ahola ger sina bästa tips.
Vad bör man skriva i sin bio på Tinder? Dejtingexperten Angela Ahola ger sina bästa tips. - Foto: Pressbild/Sören Vilks och Beate Oma Dahle/NTB/TT

3 saker alla bör ha i sin bio på Tinder: "Mycket bättre resultat"

Försöker du hitta kärleken på nätet eller kanske rentav i en dejtingapp såsom Tinder? Då kan din bio avgöra huruvida någon fattar intresse för dig.
– Vi får mycket bättre resultat, säger Angela Ahola, doktor i psykologi, till Nyheter24 och listar tre viktiga komponenter för att få en matchning.


Är du ute på dejtingmarknaden? Då kanske du är en av de miljontals som hoppas att hitta din rätta via någon dejtingapp. 

Med det följer också att du måste bygga upp en attraktiv profil, där en viktig del just din bio – och hur den ser ut spelar faktiskt större roll än vad du kanske tror.

Psykologen: "Mycket bättre resultat"

Enligt Angela Ahola, doktor i psykologi och författaren bakom bland annat "100 dejter: Psykologen som kysste 100 grodor för att skapa den perfekta dejting-guiden", är en bra bio A och O. 

– Vissa skriver ingenting, men det blir bättre och vi får mycket bättre resultat med en bio, för det kommer att få X antal personer att tippa över till en högerswipe, säger hon till Nyheter24

Vad ska man skriva i sin bio på Tinder?

Men vad ska man då tänka på när man skriver sin bio, till exempel på Tinder eller motsvarande app för nätdejting?

– En bra bio har tre komponenter, konstaterar Angela Ahola och fortsätter:

– Först information om dig själv. Lite basfakta om vilken typ av person du är. Det andra är någon fun fact. Alltså, något otippat som sticker ut och som är lite kul.

Den sista komponenten är viktigare än vad man tror.

– Det tredje är nämligen att få fram vad det är vi söker. Till exempel "jag söker dig som..." och så kan det vara någon som älskar dans, gillar att åka snöskoter eller vad som helst. Få fram vad det är du hoppas på att finna. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!