Tove-fallet: Nya fyndet stärker misstankarna mot kvinnorna

21-åriga Tove försvann efter en utekväll i Vetlanda den 16 oktober och hittades död två veckor senare i ett skogsområde. Nu har ett nytt fynd hittats i bilen som tillhör en av kvinnorna som sitter häktade, misstänkt för mord.


Två kvinnor, 18 och 20 år gamla, har suttit häktade misstänkta för mord och gravfridsbrott i nästan tre månader. Det var i veckan som 20-åringen bröt tystnaden och medgav för första gången inblandning i Toves död. 

Kvinnorna tros ha mördat och sedan gömt Tove i skogen utanför Vetlanda. 

Nytt fynd

Åklagare Adam Rullman som leder utredningen mot de två misstänkta kvinnorna, uppger för SR Jönköping att ett nytt fynd i en av kvinnornas bil har hittats. 

Stärker misstankarna

Vad exakt det nya fyndet i bilen är vill inte åklagaren Adam Rullman gå in på enligt SR, men han bekräftar att spåret stärker misstankarna mot de unga kvinnorna ytterligare. 

Redan samma dag som kvinnorna anhölls som misstänkta för Toves försvinnande, bärgade polisen den 20-åriga kvinnans bil från hennes arbetsplats.

En bil som kan vara den misstänkta 20 åriga kvinnans, har fångats på övervakningskameror på väg ut ur Vetlanda under natten då Tove försvann.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!