Städexperten: Vidrigaste hemmet hon sett – råttavföring i hela köket
Städexperten: Vidrigaste hemmet hon sett – råttavföring i hela köket - Foto: Auri Katariina Kananen

Städexperten avslöjar – vidrigaste hemmet hon sett: "Råttavföring i hela köket"

Auri Katariina Kananen har snabbt gjort sig till ett namn på plattformen Tiktok med över nio miljoner följare. Hennes största passion i livet är städning och följare får följa med när hon städar minst sagt vidriga hem.


Att städa är något som många hatar att göra. En vardagssyssla som inte är den roligaste. Tvärtom är det dock för Auri Katariina Kananen, 29, där hennes största passion är just städning.

Auri Katariina Kananen från Tammerfors, Finland, har snabbt blivit viral på plattformen Tiktok med hennes minst sagt unika städvideos. Med över 9 miljoner följare får tittarna följa hur Auri tar sig an hem som totalt raserat. 

Hjälpa folk genom städning 

I hennes videos ser man hem som är riktigt nedskräpade och smutsiga. Det är inte ovanligt att hon hittat små lurviga varelser som gömt sig under gamla matkartonger. Mögel och golv täckta av sopor och gamla matrester tillhör vardagen. 

Utöver den stora passionen för städning som växte fram under Auris tid som student, har hon även en stor passion för att hjälpa människor. 

– Jag jobbade tidigare på en självmordslinje. Jag ville hjälpa folk med psykisk ohälsa. 

Detta är också enligt Auri den största anledningen till att folks hem slutar i rent av kaos. Psykisk ohälsa av olika slag är en stor faktor till att människor tillslut inte klarar av att ta hand om sina hem. 

Auri om det äckligaste hon sett: "Verkligen helt galet"

Auri reser runt i Finland och hjälper personer som kontaktat henne om städhjälp. Hon har nu också börjat göra resor utanför Finlands gränser och var nyligen i England för att hjälpa ett hushåll med att komma tillbaka på fötterna igen. 

Nu berättar Auri Katariina Kananen för Nyheter24 om det äckligaste och värsta hemmet hon någonsin städat. 

– Det finns ett hem som verkligen var vidrigt, säger Auri och tillägger:

– Men för mig är ju det vidrigaste det bästa och att kunna hjälpa till. 

Det var ett hem i Finland som verkligen etsat sig fast i Auri. Hushållets ägare hade på grund av svår psykisk ohälsa inte städat sitt hem på väldigt länge. Men det värsta var köket, som personerna inte ens kunnat gå in i på tre år på grund av att hela golvet var fullt med skräp.

– Det var så äckligt, det var råttor som bodde där och råttavföring fanns i hela köket, berättar Auri. 

– Man kunde inte ens se golvet, det var verkligen helt galet! 

Hon berättar att hyresvärden hade kommit dit på besök och blev totalt chockad. Hon hade inte haft någon aning om vad hennes hyresgäster hade gjort med huset.

Golvet var fullt av sopor och avföring från råttor som flyttat in bland gamla matförpackningar. Foto: Auri Katariina Kananen.


Efter att Auri kommit till undersättning. Foto: Auri Katariina Kananen
Vardagsrummet före. Foto: Auri Katariina Kananen
Vardagsrummet efter. Foto:Auri Katariina Kananen



Faller tillbaka: "Åtminstone minnet kvar"

När Auri får frågan om personer som hon hjälper lyckas hålla sina hem rena efter att hon varit där och röjt undan, svarar hon med att många ändå gör det. 

– De skickar även livsuppdateringar, att de mår bättre och att de kanske tagit examen eller fått ett nytt jobb.

Men det finns också dem som faller tillbaka på ruta ett och inte lyckas uppehålla städningen.

– Vissa klarar inte av det, men det är okej för mig. De har åtminstone minnet kvar om hur det kan se ut när det är städat och det känns bra. 

– När de räcker ut en hand och ber om hjälp så är det redan en vändpunkt i personens liv. De vill att något ska ändras, säger hon.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!