- Foto: Pexels

Sexexperter: Så tänder du och din partner gnistan igen inför Alla hjärtans dag

Det är lätt att man hamnar i rutiner i ens förhållande. Speciellt när det är mörkt och dystert ute och allt känns lite deppigt. Gnistan er emellan har kanske börjat slockna, men som tur finns det en hel del man kan göra för att tända den igen!


Februari månads mörker och kyla kan enkelt göra att man kommer in i en vardagslunk och glömmer bort att uppskatta personerna i sin omgivning.  

Om du känner att du och din partner tappat gnistan kan Alla hjärtans dag vara ett bra tillfälle att visa uppskattning och försöka få det att tända till igen.

Experter på sex och njutning från LELO har samlat tips till den som vill tända till gnistan lite extra inför alla hjärtans dag.

Visa uppskattning

Trots att det kan låta trivialt är uppskattning någonting som glöms bort i många kärleksrelationer.
Små åtgärder i form av ord, handlingar och fysisk kontakt är en bra början för att våga bli mer öppna
och stärka sin relation.

Kommunicera

Att kommunicera är viktigt i förhållandets alla aspekter och sexlivet är inget undantag. Avdramatisera sexsnacket och få det att kännas som ett roligt ämne att prata om. Prata till exempel om era fantasier; Vad tycker ni är sexigt? Vad hade ni velat testa? Känns det svårt att prata om detta öga mot öga fungerar sms lika bra.

Schemalägg er intimitet

Det kanske inte låter särskilt sexigt att planera in intimitet, men i det stressiga samhälle vi lever i kan
det vara svårt att hitta tid och ork, då är kvalitetstid med sin partner viktigt att prioritera. Det ska
vara lika naturligt som att planera in sina träningspass. Öronmärk tid endast för er, boka in en stående dejtnight, antingen hemma eller på stan. 

Bygg upp stämningen under dagen genom att skicka sms eller bilder. Kvalitetstiden behöver inte alltid vara
något peggat eller super-uppstyrt. Ta en dusch tillsammans, tänd ett väldoftande massageljus och ge varandra en omsorgsfull massage. Intimitet behöver inte betyda sex!

Testa någonting nytt

Att testa någonting nytt tillsammans kan öka pirret och sexleksaker är ett värdefullt hjälpmedel.
Testa en parleksak ihop eller använd en vibrator på varandra. Sexleksaker kan göra sexet både mer
spännande och njutbart.

En laddad fråga för många

Men det är inte alltid enkelt att våga lyfta olika problem i en relation, speciellt när det kommer till intimitet. Det kan finnas en rädsla om att partnern ska ta illa upp. 

– Trots att en är bekväm och känner sig trygg i sitt förhållande kan det intima vara en laddad fråga
för många. Det är inte ovanligt att känna sig rädd att ens partner ska ta illa upp eller inte dela
samma uppfattning som en själv när man uttrycker sina önskningar och behov, säger Jenny Peura, marknad- och kommunikationschef på LELO och fortsätter:

– Egentligen borde det vara lika naturligt att prata om de intima delarna av sitt förhållande som att diskutera det praktiska, som vem som ska laga middag till exempel. Överlag tror jag att vi behöver bli bättre på att våga prata kring just intimitet, det är en vanesak. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

1 timme sedan
"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.