Svider det i plånboken inför alla hjärtans dag? Misströsta inte!
Svider det i plånboken inför alla hjärtans dag? Misströsta inte! - Foto: Unsplash

Sju aktiviteter på alla hjärtans dag – för dig med liten plånbok

Alla hjärtans dag väntar runt hörnet, men inte alla har råd att slå på stora trumman när det gäller presenter och gåvor till sin älskade. Nyheter24 tipsar därför om några gåvor och roliga aktiviteter att göra tillsammans – som inte kostar mycket alls.


Den 14 februari är kärlekens dag. Det hör ofta till att fira sin älskade lite extra med hjälp av gåvor och middagar.

Billiga tips på presenter och aktiviteter inför alla hjärtans dag

Men det kan ofta bli en dyr nota. Därför har Nyheter24 tagit fram en lista för dig som vill uppvakta din kära, men som känner att alla andra tips svider i plånkan.

Vill du hellre ha tips på hur du hettar till det mellan dig och din partner på alla hjärtans dag kan du klicka här!

Alla hjärtans dag kan ofta bli en dyr nota. Bildkälla: Unsplash

Gör en picknick

Mer komplicerat än så behöver det inte vara! Okej, vi förstår att det kanske inte är den mest ultimata säsongen att sitta ute på en filt, men här gäller gamla goda seden "kläder efter väder".

Ta på er varma jackor och handskar, ta med en filt och ytterligare varmt underlag. Fixa en termos med varm choklad eller kaffe och spring förbi närmsta konditori (eller ännu bättre, baka eget!) och hitta en fin utkiksplats i staden ni bor i.

I Stockholm finns det många smultronställen att ta sig till. Några tips är Skinnarviksbacken på Södermalm, Hagaparken i Solna eller varför inte ta er ut till Stockholms skärgård?

Bada bubbelbad

Om ni hellre känner för att stanna hemma, och har turen att ha ett badkar hemma så kan det faktiskt bli riktigt mysigt. Tänd massa ljus och placera runt om i badrummet, fyll badkaret med varmt vatten och häll i badbomber (för extra lyx, köp badbomber i kärlekens färg!). Avnjut med ett glas skumpa och lite härlig musik i bakgrunden.

Laga en god middag

Okej, det här kanske inte är något banbrytande tips. Men istället för att stressa över att hitta bord på restaurang inför alla hjärtans dag (lycka till), varför inte göra det extra mysigt hemma med en god middag, som ni dessutom kan laga tillsammans för kvalitetstid? Tricket här är att ta god tid på er, stressa inte!

Liksom ovanstående tips blir det härligt om ni tänder ljus, sätter på musik och dricker något gott under tiden ni lagar. Skippa att sätta er framför tv:n under tiden ni äter, istället kan ni spela något roligt spel som för er ännu närmre varandra.

Varför inte göra det extra mysigt hemma med en god middag? Bildkälla: Unsplash

Gå på museum

Runt om i Sverige finns många museum för allas smaker. Vissa har till och med gratis inträde, så varför inte bli lite rikare i ditt och din käras kulturella kapital? Kolla upp vilka museum som finns i er stad, ta er dit och efteråt kan ni avnjuta en god lunch eller fika. Hur mysigt som helst!

Gå på gratiskonsert

Liksom museum finns det också konserter i landet som är helt gratis att se, om man bara letar lite. Vem vet, ni kanske hittar en ny favoritartist tillsammans?

Gå på stand up

Flera barer har under veckorna gratis stand up-föreställningar, som är helt gratis att gå på! I Stockholm kryllar det av stand up-barer, inte minst på Södermalm, och ofta är komikerna någorlunda okända – vilket gör det ännu mer spännande.

Gör en fotobok

Om du vet med dig att din älskling föredrar sentimentala presenter, slår en fotobok aldrig fel. Samla era bästa minnen tillsammans i en bildbok, skriv några gulliga rader och lämna några sidor tomma för framtida äventyr.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!