SVT:s satirprogram skämtade och uppmanade tittarna att fylla Natochefens Instagram med en och samma kommentar
SVT:s satirprogram skämtade och uppmanade tittarna att fylla Natochefens Instagram med en och samma kommentar - Foto: Olivier Matthys & Fredrik Sandberg /TT

SVT:s uppmaning skapar kaos på Natochefens Instagram: "Vad fan Stoltenberg"

Det var i fredags som satirprogrammet "Svenska Nyheter" uppmanade tittarna att skämtsamt kommentera Jens Stoltenbergs Instagram, likt Sveriges statsministers flöde en gång fylldes av ett specifikt namn.


Norges tidigare statsminister, och Nato:s nuvarande generaldirektör Jens Stoltenberg, har tidigare varit tydlig med att försvarsalliansen gärna ser att Finland och Sverige gemensamt träder in som medlemsländer. Men den senaste tiden har Sverige hamnat i luven på Turkiet, som i sin tur blockerar ett svenskt inträde. 

Natochefens flöde är fullt av kommentarer

Det svenska satirprogrammet "Svenska Nyheter" med Messiah Hallberg som programledare, skojade i fredags om Stoltenbergs uttalande i en av SVT:s nyhetssändningar den 14 februari, där han bland annat förkunnade att det är viktigt att båda länder går med i försvarsalliansen snarast möjligast.

– Viktigast är att båda länderna blir fullvärdiga medlemmar snarast möjligt. Jag är förvissad om att båda länderna kommer att bli det och jag arbetar hårt ör att båda ska ratificeras snarast möjligt, säger Jens Stoltenberg i intervjun. 

Detta var något som fick Messiah Hallberg att ironisera och dra en parallell till Sveriges statsministerns tidigare fadäs.  

– Vad fan Stoltenberg, vad är det här för svek? Vi och Finland skulle ju gå med exakt samtidigt, det var ju det som var dealen, säger Messiah i sändningen och fortsätter:

– Du ljög för en moderat som om han vore Hédi Fried, det här gör man inte ostraffat. Nu gör vi så här allihop, här har ni Jens Stoltenbergs Instagram. 

Det som händer härnäst är att man visar upp en bild på Natochefens Instagramnamn med en uppmaning.

– Nu går vi in där och kommenterar ”Ulf Kristersson”, säger en fnissande Messiah Hallberg. 

Ulf Kristerssons tidigare Instagrambombning

Det han relaterar till är då Kristerssons egna Instagram blev bombarderad med kommentaren ”Hédi Fried”, som kopplades till statsministerns löfte till förintelseöverlevaren Hédi Fried om att aldrig samarbeta med Sverigedemokraterna, något som sedermera inte hölls efter hennes bortgång.

Nu har norrmannens Instagramflöde fyllts av kommentaren "Ulf Kristersson" under en bild på Natochefen Stoltenberg och Turkiets president Erdogan. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

Lyft för amerikansk försvarsjätte

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin lyfte försäljningen med 14 procent under första kvartalet. Fler leveranser av flygplan av typen F16 och F35 och missilsystem bidrog till det.

Klart ja till nya budgetregler i EU

Trots protester från fackförbund och många partier och ledamöter till vänster ger EU-parlamentet tummen upp för EU:s nya budgetregler.

Meta bjuder in till sin VR-satsning

Meta samarbetar med Microsoft, Asus och Lenovo för att få fart på sin VR-satsning.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Malmö

"Larm om trafikolycka, Toftanäsvägen", skriver polisen på sin hemsida.

Kiev: Ingen hjälp till ukrainare som smiter

Ukraina inför nya åtgärder som ska få män i stridbar ålder att återvända hem. Landet slutar att förse medborgare som uppehåller sig utomlands med hjälp och samhällelig service, meddelar utrikesminister Dmytro Kuleba.