Siv Thuresdotter inspirerades av Hotell Romantik och nu ska hon arrangera en egen singelresa.
Siv Thuresdotter inspirerades av Hotell Romantik och nu ska hon arrangera en egen singelresa. - Foto: Fotograf Mattias Gulleberg/Skärmavbild SVT play

Siv, 61, anordnar sitt eget Hotell Romantik: "Strunta i jantelagen"

Efter det första avsnittet av det omtalade dejtingprogrammet Hotell Romantik fick entreprenören Siv Thuresdotter en impulsidé – och satte ihop en liknande resa för 60-plussare.


I början av januari fick svenskar som bänkat sig framför tv:n se det nya dejtingprogrammet Hotell Romantik som tog sig in i många tittares hjärtan. I programmet träffades 28 äventyrliga singlar över 65 på ett äldre schweiziskt alphotell i jakten på att hitta kärleken.

En som såg det första avsnittet och blev stormförtjust var Siv Thuresdotter, 61. Programmet väckte varma känslor hos Siv och inspirerade henne så pass mycket att tankarna kring att skapa en egen version av Hotell Romantik gick från teori till verklighet.

– Det var verkligen ett "halleluja moment" för mig när jag såg det första avsnittet av Hotell Romantik. Där och då bestämde jag mig för att erbjuda en liknande resa för 60-plussare men utan kameror säger Siv Thuresdotter till Nyheter24.

"Hotell Romantik – Thank you God!"

Siv Thuresdotter berättar att programmet är något helt av särklass. I programmet porträtterades personerna med en "ömsint hand" samtidigt som de kärlekstörstande deltagarna fick tid till att öppenhjärtligt berätta sina innersta tankar om livet samt "längtan efter en kär vän".

– Jag är ett stort fan av realityserier och dejtingprogram och har alltid varit fascinerad av att analysera beteenden och relationer. Men tyvärr så är många av dessa serier ganska utseendefixerade och ytliga. Så plötsligt dyker Hotell Romantik upp i rutan: Thank you God! 

"Mitt hjärta smälte när jag såg glädjen"

Siv är entreprenör och har bland annat grundat affärsnätverket QBNetwork. Med lång erfarenhet av att arrangera gruppresor till södra Europa för svenska företagarkvinnor kände hon sig trygg i att skapa event för singlar i jakt på kärleken.

– Mitt hjärta smälte när jag såg glädjen och euforin hos deltagarna när de kastade sig ut en virvlande dans och romantiken spirade. Jag tänkte att det här måste fler få möjlighet att uppleva.

Siv Thuresdotter. Foto: Mattias Gulleberg

Efterlyser fler män till "Hotell Romantik" resan

Den "Hotell Romantik-inspirerade" resan blir av i höst och då bär det av till Rhodos i Grekland.

– Jag har fått in otroligt många intresseanmälningar. Över 450 personer har signat upp sig, varav väldigt många är kvinnor som vill åka med. Så om jag får passa på att skicka med en efterlysning så hoppas jag att fler män hör av sig. Det måste finnas fler modiga män 60 plus därute?

Utan kameror kommer singlarna få bo på ett strandnära all-inclusive hotell med promenadavstånd till
stadens centrum. Gruppen kommer få prova på skräddarsydda aktiviteter för att lära känna varandra, speed-dating, rundabordssamtal och kreativa övningar.

– Det ska även finnas tid för samtal med både djupa och lättsamma ämnen. Tid är så viktigt. Den här resan handlar om att få unna sig att må bra och hur man själv kan ta action för att skapa glädje i sitt liv. 

– Jag kan däremot inte erbjuda någon "svanbåtstur" till en egen alpstuga. Men vem vet vad den grekiska ö-världen har att erbjuda...

Hitta kärleken på äldre dagar: "När du minst anar det..."

Många tror kanske att bli kär på äldre dagar är något som är omöjligt. Att vi kanske bara kan bli riktigt kär några få enstaka gånger i livet. Men det håller inte Siv Thuresdotter med om och berättar att det finns massor massor med bevis på att vi kan finna kärleken på äldre dagar, det har hon bland annat sett inom sin vänkrets och familj.

– När du minst anar det så dimper kärleken ner i ditt liv. Jag tror att det underlättar att man är på det klara med sitt syfte och vågar öppna upp sitt hjärta för att släppa in kärleken. Och man behöver våga. Våga ta steget ut i verkligheten och inte sitta inne och svajpa, säger hon och fortsätter:

– Jag tror på det personliga mötet. Sök dig till föreningsliv, gå en kurs, upptäck nya hobbies. Utmana dig små steg i taget, och strunta i jantelagen och mossiga normer. Våga leva livet här och nu. Låt dig inspireras av hur andra gör. "Learning by doing" som det heter.

/
Senaste nytt

FN-chefen: Ta upp vapenvila i säkerhetsrådet

Asiens ledande börser backar

Asiens ledande börser tog rygg på USA-börsens kräftgång på onsdagen och backade i den inledande handeln på torsdagen.

Misstänks ha fuskat för Trump – sex inför rätta

En åtalsjury i den amerikanska delstaten Nevada har ställt sex republikaner inför rätta misstänkta för att under presidentvalet 2020 ha agerat falska elektorer – det vill säga de personer som formellt röstar fram valsegraren i delstaterna.

USA håller Osprey på marken

1 timme sedan
Den amerikanska militären ställer tills vidare in alla flygningar med Osprey, ett så kallat tiltrotorflygplan. Osprey är olycksdrabbat och beskedet kommer efter en krasch utanför Japan för en vecka sedan där åtta soldater från flygvapnets specialtrupper dog.

Långtidsarbetslösheten fortsatt hög

2 timmar sedan
Långtidsarbetslösheten har inte fallit efter pandemin, visar statistik från Statistiska centralbyrån (SCB).

Skolelever smittade av sällsynt tyfoidfeber

2 timmar sedan
Sju elever på en skola utanför Lund har insjuknat i tyfoidfeber, rapporterar SVT Nyheter Skåne.