Genomsnittspenislängden har blivit ännu längre
Genomsnittspenislängden har blivit ännu längre - Foto: Pixabay/Pexels

Så mycket längre har genomsnittspenisen blivit: "Drastisk utveckling"

En ny studie visar att längden för en erigerad penis har vuxit i hela världen. På 29 år har genomsnittslängden på en penis blivit hela 24 procent längre. Forskarna beskriver ökningen som "en drastisk utveckling på relativt kort tid."


Enligt en ny studie har genomsnittslängden på en erigerad penis ökat stort under de senaste 29 åren. Forskare på Stanforduniversitetet och universitetet Vita-Salute San Raffaele i Italien gjorde mätningar på 55 761 män från olika delar av världen.

Efter att ha gjort alla mätningar och jämfört resultatet med liknande undersökningar som sträckte sig mellan åren 1942 och 2021 kunde forskarna komma fram till att den genomsnittliga penislängden ökat med 24 procent, skriver Stanford Medicine. Studien publicerades senare i magasinet The World Journal of Men's Health, vilket även Illustrerad vetenskap har rapporterat om.

Går det att göra penisen större – och vad är riskerna? Sexologen svarar!

Penislängden har ökat med 2,9 centimeter

Efter att ha jämfört studierna kunde forskarna konstatera att genomsnittslängden för en erigerad penis gått från 12,3 centimeter till hela 15,2 centimeter. Forskarna beskriver dock längdökningen som en drastisk utveckling på relativt kort tid.

Därför har penisar blivit längre

Varför penislängden blivit längre menar forskaren Michael Eisenberg, från Stanforduniversitetet, kan bero på kemisk exponering i form av bekämpningsmedel eller hygienprodukter.

– Det kan finnas ett flertal faktorer som spelar in, så som kemisk exploatering och exploatering av bekämpningsmedel eller kontakt med olika hygienprodukter som påverkar hormonsystem, säger Eidenberg och fortsätter:

– Att vara utsatt för kemisk exploatering kan göra att pojkar och flickor kommer in i puberteten tidigare, vilket kan påverka hur könsorganet utvecklas.

Kort penissträng? Det gör du om den spricker – experten: "Avstå från..."

Faktorer som påverkar penislängden

Även graden av upphetsning och temperaturen kan påverka resultatet på längden. 

Forskarna tar studiens resultatet på stort allvar och anser att man borde utföra mer systematiska mätningar på penisar, eftersom detta är en indikator på förändringar i människans utveckling, skriver Stanford Medicine.

/
Senaste nytt

Lantbrukare åtalas för fusk med klimatstöd

Anders Borg tar klubban i LKAB

Den tidigare finansministern Anders Borg (M) nomineras till ordförande för statliga gruvbolaget LKAB av sin nuvarande motsvarighet, Elisabeth Svantesson (M).

En död efter kollision med lastbil

En man i 40-årsåldern har avlidit efter en trafikolycka utanför Tingsryd i Kronobergs län. Olyckan inträffade vid en kollision mellan en lastbil och en personbil. Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulans men hans liv gick inte att rädda.

Vintrigt värmerekord i Grekland

Den gångna vintern var den varmaste som har uppmätts i Grekland, enligt landets ledande forskningsinstitut.

Fem anhållna för dubbelmord

1 timme sedan
Fem personer har anhållits misstänkta för att vara inblandade i ett dubbelmord i Göteborg i början av februari.

Ungerskt Nato-nej – till Rutte

1 timme sedan
Ungern har hittat en ny käpp att sätta i Nato-hjulet, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.