Att resa tycker nog de flesta om. Nyheter24 listar 5 unika hotell som du bara måste checka in på
Att resa tycker nog de flesta om. Nyheter24 listar 5 unika hotell som du bara måste checka in på - Foto: Christian Örnberg/TT & Stella Pictures

Här är 5 unika hotell du bara måste checka in på

Att åka på semester och checka in på hotell gillar nog de flesta. Men att bo på temahotell med unik inredning och upplevelser är mindre vanligt. Nyheter24 listar fem hotell i världen du bara måste checka in på.


Visst är det härligt att ta in på hotell under semestern och bara njuta. Att resa är något vi svenskar värdesätter och ofta tar chansen att göra när tillfälle ges. 

Men att hitta ett boende som tillfredställer hela resesällskap kan ibland vara svårare än man trott. 

Nyheter24 har tagit fram fem unika temahotell du bara måste checka in på när tillfälle ges. Självklart passar de hela familjen.

Så glömmer du aldrig en värdesak i hotellrummet igen

Hotel Tapasoli i Mexiko

Det som gör det här hotellet så unikt är att det är som hämtat ur "Sagan om ringen". Underbara miljöer och vackra färger blandas med husen som är återskapade som de i Fylke. Det heter Hotel Tapasoli och är beläget i Xilitla, norr om Mexico City.

Ska man bo här krävs det att man har sparat ett tag då ett rum kostar mellan 800 och 1500 dollar per natt. 

Grande Centre Point Space Pattaya

Detta unika hotell är beläget i ett av vårt mest populära resmål, Thailand. Om du har vägarna förbi får du känna på hur det skulle kunna vara att befinna sig i rymden. Hotellet är nämligen inrett i ett rymd-tema.

Även här krävs det att man har lagt undan pengar ett tag då en natt ligger på ungefär 2000 kronor. 

Här är populära resmålet där 8 av 10 hotell höjt priserna

Haunted castle adventure suites

Det här hotellet är inte för den hariga. Spökhuset som är beläget i New Hampshire, USA, har infört en 18-årsgräns för att man ska få spendera natten där. Det som är unikt för just detta hotell är att det är inrett i skräcktema. 

En natt här kostar ungefär 2000-2500 kronor, beroende på säsong.  

Hotel Legoland

Nästan alla barn väl drömmer om att åka till Legoland i Danmark? I anslutning till den populära parken finns deras egna hotell, inrett i precis samma anda. Lego. 

Priset för att spendera en natt här är aningen mindre än de tidigare nämnda. Det lägsta priset ligger på omkring 1500 kronor. 

Anställd avslöjar: Det gör hotellpersonalen när du sover

Star Wars: Galactic Starcruiser hotel

Detta är nog en plats alla Star Wars-fans drömmer om att få besöka. Det nyöppnade Star Wars-hotellet slog upp dörrarna den första mars 2022. 

Efter en dag på Disneyland kan man checka in på "Star Wars: Galactic Starcruiser" som är ett två dygn långt "uppslukande äventyr", som Disneyland själva kallar det. 

Den här unika upplevelsen är inte billig. Priserna varierar beroende på rumsstorlek och antal gäster i sällskapet, men man får räkna med en lägsta summa på 3000 dollar per natt och person. 

Här kan du läsa mer om hotellhacksen, de snuskigaste sakerna i hotellrummet och hemligheterna om de femstjärniga hotellen.

/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!