Ryske influencern dyker upp i lokaltidningarna runt om i Sverige – som ett födelsedagsbarn
Ryske influencern dyker upp i lokaltidningarna runt om i Sverige – som ett födelsedagsbarn - Foto: Privatbild/Instagram & Stella Pictures

Ryske influencern dyker upp i lokaltidningarna runt om i Sverige – som ett födelsedagsbarn

Bilder på den ryske influencern Hasbulla Magomedov har börjat dyka upp runt om i svenska lokaltidningar. Influencern dyker dock upp med en helt annan identitet.


Den senaste tiden har det dykt upp märkliga födelsedagsannonser i lokaltidningar runt om i Sverige.

Tidningar så som Nya Wermlands-Tidningen, Norrköpings Tidningar, Sörmlands Nyheter och Mitt i Danderyd har fyllts med födelsedagshälsningar. Det tidningarna har gemensamt är personen som födelsedagsbilderna föreställer. 

Där går att läsa hur alltifrån mormor och morfar till faster och farbror – och i bland även hela släkten – firar en liten pojkes födelsedag. 

Vad pojken heter skiljer sig åt, likaså vad han fyller. 

Men något som är gemensamt för alla annonser är att de är fejk. På annonsernas bilder syns nämligen den ryske influencern Hasbulla Magomedov, 19. 

Foto: Mitt i Danderyd
En annons från Sörmlands Nyheter. Foto: Twitter
Foto: Reddit

Miljontals följare

Den ryske influencern har under de senaste åren blivit till en världskänd internet-profil. 19-årige Hasbulla Magomedov föddes 5 juli 2003 i staden Makhachkala i den ryska delrepubliken Dagestan. 

Han har flera miljoner följare på sina sociala medier och är bland annat vän med flera MMA-stjärnor.

Enligt spekulationer ska influencern ha drabbats av brist på tillväxthormon som barn, vilket påverkat hans längd, ansiktsdrag och röst. I en intervju med sportsajten Sportskeeda uppgav han att han var en meter lång.

– Jag ser det inte som ett handikapp. Jag kan tala och förstå. Jag har armar och ben som andra, säger Hasbulla Magomedov i intervjun.

Öppet kritisk mot kriget i Ukraina

19-åringen har också uttryckt öppen kritik mot Rysslands krig mot Ukraina. Samma dag som Ryssland invaderade grannlandet skrev han på Facebook:

”Vi vill ha fred!” tillsammans med en emoji av en ukrainsk flagga och ett hjärta.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!