Kocken tipsar om hur man får sitt bacon perfekt utan att bränna det
Kocken tipsar om hur man får sitt bacon perfekt utan att bränna det - Foto: Pexels

Kockens knep: Så får du perfekt stekt bacon – varje gång

Bacon kan vara svårt att tillaga för att komma år rätt konsistens. Kocken Roice Bethel tipsar om hur man får perfekt knaperstekt bacon varje gång.


Det finns två läger i hur man vill ha sitt bacon tillagat. Vissa vill ha det väldigt knaperstekt och andra vill ha det mjukt. Vill man ha sitt bacon väldigt knaprigt kan det ibland vara svårt att få till rätt konsistens, utan att det smular eller blir bränt. 

Perfekt stekt bacon – varje gång

För den som vill tillaga perfekt knaprigt bacon, varje gång, så har kocken Roice Bethel det perfekta knepet. 

Roice demonstrerar i en video på sin Instagram hur han tillagar perfekt bacon. Knepet är enligt Roice att man ska koka baconet i stekpannan, på grund av hur baconet är uppbyggt.

Eftersom bacon har både en köttig sida och en sida med mycket fett bli tillagningen inte bra om man endast steker det.

När vattnet har avdunstat från pannan kommer köttet vara perfekt tillagat och knaprigt med inte överstekt.

Mat
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!