Sara Skyttedal berättar på Facebook att det är hon som polisanmält partikollegan Johan Ingerö för en händelse som inträffade 2014
Sara Skyttedal berättar på Facebook att det är hon som polisanmält partikollegan Johan Ingerö för en händelse som inträffade 2014 - Foto: Fredrik Persson / TT & Jonas Ekströmer/TT

KD:s partisekreterare polisanmäld – Sara Skyttedal träder fram

Tidigare i dag offentliggjordes det att den partisekreterare för Kristdemokraterna som tvingats avgå efter att ha polisanmälts var Johan Ingerö. Nu kommer uppgifter som bekräftar att personen som polisanmält är Europaparlamentarikern Sara Skyttedal.


Under tisdagen framgick det att den politiker hos KD som tvingats avgå efter en polisanmälan upprättats är partisekreteraren Johan Ingerö

Allt om Sara Skyttedal: Lönen, maken och EU-uppdraget

Sara Skyttedal polisanmäler Johan Ingerö

Senare under eftermiddagen bekräftade Sara Skyttedal att det är hon som anmält kollegan. 

I ett inlägg på Facebook uttalar hon sig för första gången om händelsen.

– För åtta år sedan valde en partikollega att, mot min vilja, försöka ta sig rätten till min kropp. Under alla dessa år har jag varit tyst. Försökt att förtränga vad som hände. Jag önskar att jag sagt något tidigare och känner en skam över att jag i stunden inte agerade mer kraftfullt. Min självbild är att jag är en stark person. Någon man inte sätter sig på i första taget. Jag är inte bekväm i offerrollen. Jag har försökt att förtränga och ignorera. Men det har inte gått och jag orkar inte försöka längre, skriver Sara Skyttedal.

Vidare berättar hon om skammen hon känt under lång tid efter händelsen. Något som i slutändan fått henne att agera och upprätta en anmälan.

– Jag har därför häromveckan valt att polisanmäla händelsen. Processen kommer ha sin gång juridiskt och jag kommer tyvärr vara begränsad i hur jag kan kommentera detta framöver.

Sara Skyttedal går emot partiet – vill legalisera cannabis

Johan Ingerö talar ut på Facebook

På sin egna Facebook-sida skrev Johan Ingerö själv ett inlägg under tisdagseftermiddagen där han förklarade att händelsen som föranlett polisanmälan ska ha inträffat på en efterfest i en hotellsvit 2014.

– Det rör sig om en efterfest med stora mängder sprit som den här personen arrangerade och som jag och flera andra deltog i. Festen ägde rum i en hotellsvit efter valvakan i samband med 2014 års val till Europaparlamentet. Jag borde såklart inte ha deltagit i en fest av det här slaget över huvud taget, särskilt inte eftersom jag vid tillfället var partiets presschef. 

Efter ungefär fem månader på posten som partisekreterare lämnar han alltså uppdraget med omedelbar verkan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!