AI-robotar på marknaden ett omdiskuterat ämne, som tros ta över på många olika sätt i framtiden, även i sängkammaren.
AI-robotar på marknaden ett omdiskuterat ämne, som tros ta över på många olika sätt i framtiden, även i sängkammaren. - Foto: Pixabay

Svenska mäns sexhemlighet avslöjad – här är det nya heta

AI-robotar är ett omdiskuterat ämne och de spås ta mer plats i framtiden. Det har även spekulerats att sex med AI-robotar är runt hörnet och enligt en undersökning utförd av intima livsstilsvarumärket Lelo kan flera svenskar tänkas vilja ha en intim stund med en AI-robot.


När det gäller teknikens under ska man aldrig säga just "aldrig". Och när det kommer till svenskarnas sexvanor är även tekniken i framkant för att skapa en välfylld upplevelse för kvinnor som män. 

I dag är AI-robotar på marknaden ett omdiskuterat ämne, som tros ta över på många olika sätt i framtiden, även i sängkammaren. I dag finns det redan sexleksaker, som utifrån kvinnors preferenser kan skräddarsy den bästa vägen till en orgasm med hjälp av en app.

– Lelo kan se att den yngre generationen som är vana användare av teknik tycker det är spännande med app-kompatibla sexleksaker, så de tror det är möjligt att vi kommer se mer av detta i framtiden, säger Jenny Peura, marknadschef på Lelo Sverige till Nyheter24

Kvinnor är mer skeptiska till det "nya sexet"

Enligt en rapport från intima livsstilsvarumärket LELO är en tredjedel av Sveriges män öppna för att ha sex med en AI-styrd "sexrobot" i framtiden.

Däremot är kvinnor betydligt mer skeptiska till att i framtiden dela en intim stund med en robot.

AI-styrd sexleksak som påminner om en vibrator

Trots resultatet är kvinnor i dag överrepresenterade användare av elektroniska sexleksaker. Det är endast elva procent av kvinnorna som kan tänka sig ha sex med en AI-styrd sexrobot.

Däremot kan 46 procent av de tillfrågade kvinnorna tänka sig använda en AI-styrd sexleksak, som påminner om en vibrator som styr din orgasm. Motsvarande siffror hos männen är 44 procent.

– Det kommer bli otroligt intressant att följa utvecklingen på sexleksaksmarknaden. Teknik som idag ses som en självklarhet kunde man inte ens föreställa sig för bara några år sedan. Vibratorn som förr var otymplig och behövde kopplas in i uttag med en sladd har idag ersatts av fjärrstyrda eller till och med app-styrda sexleksaker, och teknik som t.ex. lufttrycksvibratorer har bara några år på nacken, säger Jenny Peura.

"Enklare att leva ut sina sexuella fantasier"

Enligt Lelos undersökningen uppger 22 procent av männen att de största fördelarna med digitalt sex är att det blir "enklare att leva ut sina sexuella fantasier". 14 procent av männen uppger även att det med en AI-robot skulle vara fördelaktigt att slippa anpassa sexet efter någon annan.

I undersökningen tillfrågades 4 628 respondenter från Sverige i åldrarna 18–79 år och resultatet är riksrepresentativt.

sex
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!