Det här önskar tonåringar att föräldrar visste
Det är inte alltid lätt att veta hur man ska närma sig sin tonåring. Arkivbild. - Foto: Kallestad, Gorm/TT & Pexels

Det här önskar tonåringar att föräldrar visste

Publicerades: 1 Apr, 12:19

Det är inte alltid lätt att kommunicera med sin tonåring. Det kan vara svårt som förälder att veta vad ens tonåring tänker och behöver. Bris har listat några punkter som tonåringar enligt dem vill att deras föräldrar ska veta.


Håll koll på läget

Många tonåringar önskar att sina föräldrar har bättre koll på hur det är att vara ung idag. De vill att föräldrar ska vara mer medvetna om de ökade kraven på prestationer i skolan, inom idrotten, på sociala medier och ute i samhället i stort.

Tillåt det att bli fel

Säg inte: ”Varför har du inte sagt något tidigare?” om ditt barn berättar om nåt som gått fel. Säg i stället: ”Vad bra att du vågade berätta” och hjälp sen ditt barn att lösa problemet. Det ökar ofta tilliten och gör att ditt barn vågar vända sig till dig för att berätta och ta hjälp.

Skyll inte på hormoner

Hormonsvängningar kan vara en förklaring till humörsvängningar. Men ditt barn kan vara ledsen, arg, irriterad, deppig av helt andra orsaker, utan att hormonerna spelar någon roll. Undersök alltid anledningen till varför ditt barn mår som hen gör. Skippa att lyfta hormonsvängningar. 

Du är viktig

Även om du uppfattar att vänner är viktigast för ditt barn, betyder det inte att du som förälder är oviktig – tvärtom! Att få stöd och känna sig älskad av sina föräldrar är en enorm skyddsfaktor.

Fortsätt hör av dig!

Acceptera att du ibland blir bortvald av ditt barn – men visa att du finns kvar. För många unga är de där jobbiga sms:en (som du inte får svar på) en trygghet.

Källa: Bris

/
Relaterat
Senaste nytt

Larm om explosion i Sundbyberg

Sundbyberg: Polisen rapporterar om detonation

"Flera samtal om ljud från en hög smäll i centrala Sundbyberg.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Stockholm rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Polisen ska utreda orsaken till olyckan i Vasastaden.", skriver polisen på sin hemsida.

Upp mot 30 grader – kan bli värmebölja

2 timmar sedan
Sol, värme och höga temperaturer. Så lyder väderprognosen för den kommande tiden. Det väntas bli allra varmast i Värmland, säger meteorolog Erik Höjgård-Olsen.

Många döda i skogsbrand i Kazakstan

2 timmar sedan
En stor skogsbrand i Kazakstan har krävt 14 liv, enligt landets departement för nödlägen. Av ett tidigare uttalande framgick att man letade efter skogsvaktare som ringats in av elden i nordöstra landsändan.

Barn allvarligt skadad efter påkörning

3 timmar sedan
En flicka är allvarligt skadad efter att ha blivit påkörd av en bil i stadsdelen Hageby i Norrköping, rapporterar lokala medier.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.