Lidl släpper musik.
Lidl släpper musik. - Foto: Pär Fredin/TT/Pressbild/Lidl

Lidls video förvirrar kunderna – trodde det var ett aprilskämt: "Blir så jäkla ledsen..."

Inför första april publicerade Lidl ett inlägg på sina sociala medier och hintade om att de skulle lansera ny musik. Men med tanke på datumet trodde flera personer att det var ett aprilskämt – man ska däremot aldrig säga aldrig...


Lidl är en tysk butikskedja som har blivit känd för sina låga priser och breda sortiment av matvaror. Lågprisjätten har funnits i Sverige sedan 2003 och har under den tiden blivit en populär butik bland svenska konsumenter som vill spara pengar på sin matinköp.

Den 27 mars sänkte Lidl sina priser på över hundra matvaror, vilket fått flera personer på sociala medier att hylla butikens prisdrag.

På listan över varor som finns allt från mjölk, bröd till frukt och grönsaker. Produkterna har en genomsnittlig sänkning på 11 procent, och vissa enstaka varor sänks med över 30 procent. 

Här kan du se hela listan över samtliga matvaror som Lidl sänker sina priser på

Lidls drag förvirrade kunderna: "Aprilskämt"

Den första april publicerade Lidl på sin Facebooksida en till synes udda bild. I stället för ett inlägg med lågprisjättens livsmedel och olika erbjudanden syntes en person iklädd en svart balaclava med Lidl-loggan på. 

Lidl passade då på att hinta om ett samarbete med personen bakom masken, som går under artistnamnet Lil-D, tillsammans skulle de lansera en låt.

Men datumet då inlägget publicerades fick flera personer att ifrågasätta sanningshalten bakom inlägget och menade att det i själva verket var ett aprilskämt. 

Följare trodde att det var ett aprilskämt. Foto: Skärmdump/Facebook

Lidl riktar en känga till sina konkurrenter

Men när första april väl var passerat publicerade Lidl en musikvideo med namnet "Kong I Byn" i sin helhet den 3 april, som framförs av Lil-D.

I klippet kan man se Lil-D klädd i Lidls färger och logga. Låttexten riktar bland annat en känga till sina konkurrenter och tar även upp de trender som matbutikens kunder testat på med hjälp av deras varor.

Lidl gör ett samarbete med Lil-D. Foto: Pressbild/Lidl

Epa-dunkkulturen letar sig in hos Lidl

– Tankarna kring Lil-D började inför första april, men låten har nu plockats upp av Spotifys Epa-dunklista, så den är i allra högsta grad verklig! Det återstår att se ifall Lil-D släpper något mer. Det vet man aldrig, skriver Lidls presskontakt i ett mejl till Nyheter24.

Till tidningen Resumé, som var först att skriva om låtsläppet, berättar Fredrik Marmbrandt, marknadschef på Lidl Sverige, att Lil-D bär mask för att han vill "kunna fortsätta köpa varor av bästa kvalitet och lägsta pris på Lidl". 

– Vi har örat mot marken och det är en del av vår strategi att kolla vad som är trendigt och populärt just nu. Vi vill följa vår målgrupp och epa-dunkkulturen har ingen missat, vi ville flörta lite med den, säger Fredrik Marmbrandt till tidningen.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!