Den man som lider av låg sexlust kan med denna metod öka sitt sexuella driv
Den man som lider av låg sexlust kan med denna metod öka sitt sexuella driv - Foto: Pixabay

Är du man med låg sexlust? Här är metoden som kan bota dig

Män med låg sexlust kan ha obalans i kroppen, visar en ny studie. Peter är en av de män som saknade detta hormon och led därför av hypoaktiv sexuell luststörning. Här nedan är metoden som hjälpte honom tillbaka till ett bra och aktivt sexliv.


Peter är en 44-årig man från England. Han hade sedan länge förstått att hans relation till sex var annorlunda, jämfört med andra heterosexuella män.

När han gick in i djupare relationer med kvinnor blev det tydligare att han inte hade samma sexlust som sina partners, vilket CNN var först att rapportera om.

Hittade på ursäkter för att slippa ha sex

I djupare relationer med kvinnor hittade Peter ofta på olika ursäkter till att inte ha sex.

– Jag hittade på ursäkter om att jag var trött eller kände mig stressad och den typen av saker. Problemet var inte attraktionen till min partner, jag kunde bara inte föreställa mig att insinuera att jag ville ha sex, säger Peter till CNN.

År 2021 såg Peter en reklam där manliga volontärer söktes till en ny studie, om hypoaktiv sexuell luststörning.

Hormonet som ska öka männens sexlust

Forskarna planerade att injicera kisspeptin i de volonterande männen. Kisspeptin är en naturlig sexuell hormon som finns naturligt i kroppen och är det hormon som hjälper unga in i puberteten. 

En vecka efter den sista behandlingen kände Peter en enorm skillnad. 

– Helt plötsligt ville jag bjuda in till intimitet. Jag kan bara anta att drivet inte kom från mitt minne, det var min kropp som ville ha något. Jag har insinuerat mer till sex och det har gjort fantastiska framsteg med mig och min partner säger Peter.

Männens sexlust ökade drastiskt

Doktor Waljit Dhillo, är professor i endokrinologi och metabolism på Imperial College London. Han har studerat relationen mellan låg sexlust och hormonet kisspeptin i flera år, först på djur, sedan på människor.

Den senaste studien publicerades i JAMA Network Open, där 32 män med bekräftad hypoaktiv sexuell luststörning var med, Peter var en av dem.

– Som grupp fick männen 56 procent högre sexuell respons efter kisspeptin än när de fått placebo, säger Dhillo till CNN. 

Så lever Peter idag 

Peter själv kände av en stor skillnad direkt efter att behandlingen avslutats. Hans sexliv är nu stabilt och det tog inte lång tid innan hans partner blev gravid med deras första barn. 

– Jag upplever att jag fortfarande har högt sexuellt driv efter behandlingen, säger Peter till CNN.

Studien följde inte upp hur länge kisspeptinets effekter varade, men för Peter var effekten av behandlingen en stor livsförändring och han har än i dag ett bra sexliv. 

(Peter heter egentligen något annat.)

sex
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!