Här är sanningen om vad män väljer, sex eller fotboll?
Här är sanningen om vad män väljer, sex eller fotboll? - Foto: Janerik Henriksson/TT/Pexels

Fotboll eller sex – vad är viktigast? 3 av 4 män svarade likadant

Fotboll eller sex? För flera män är det en självklarhet att vilja heja fram sitt favoritfotbollslag, men en ny studie visar att sex många gånger är viktigare än att se hur matchen slutar.


I en ny undersökning från intimlivsstilsföretaget Lelo har man tillfrågat 1 000 svenska fotbollssupportrar, kvinnor som män, om de anser att fotboll är viktigare än sex. 

Studien visar att ungefär en fjärdedel av de tillfrågade männen väljer att titta på en fotbollsmatch istället för att ha sex med sin partner.

Sanningen om vad män väljer: "Sexlusten påverkas..."

Många män kan känna en viss press från samhället och sina vänner att visa intresse för sport, inklusive fotboll. Men när det kommer till personliga val mellan den fartfyllda fotbollsmatchen och sex, väljer således majoriteten sex.

– Det är en vanlig uppfattning att människor, särskilt män, prioriterar bort allt under och inför en fotbollsmatch, särskilt sina partners. Jag tycker det är intressant och en aning förvånande att sexlusten påverkas mer negativt hos kvinnliga supportrar än hos manliga vid en förlust, säger Jenny Peura, marknadschef för det intima livsstilsföretaget Lelo i ett pressmeddelande och tillägger:

– Det gläder mig att hela 75 procent fortfarande väljer sex framför fotboll, när det kommer till kritan.

Den vanliga missuppfattningen om att män väljer fotboll före sex kan leda till negativa stereotyper om män och deras sexuella intressen.

Därför ökar sexlusten efter en fotbollsseger

Hälften, närmare 46 procent, uppger att sexlusten ökar när deras favoritlag vinner en match, och i studien står det att "siffran är högst hos män med 38 procent till skillnad från kvinnornas 15 procent".

Att lusten ökar när ens favoritlag vinner kan ha att göra med en känsla av samhörighet och eufori som uppstår. Det kan också ha att göra med en känsla av styrka och självsäkerhet som ökar när ens lag presterar bra.

/
sex
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!