Vid flera tillfällen har den anställde uppträtt olämpligt gentemot barnen på förskolan.
Vid flera tillfällen har den anställde uppträtt olämpligt gentemot barnen på förskolan. - Foto: Larsen Håkon Mosvold/NTB/Hasse Holmberg/TT

Förskollärare drog barn i håret – trots flera varningar: "Olämpliga..."

En förskollärare i Älmhult har uppträtt olämpligt mot förskolans barn och därför fått skriftliga varningar. Trots detta drog denna ett barn i håret i början av året, och nu har kommunens utbildningschef uttalat sig om saken.


På en förskola i Älmhult har en anställd fått varningar efter att denne agerat olämpligt och greppat tag i ett barns hår för att sedan lugga barnet. 

Den anställde tillrättavisade även barnet med en hög och ilsken ton, vilket observerades av en vårdnadshavare, skriver tidningen Smålänningen.

Vårdnadshavaren påtalade felaktigheterna i beteendet mot det lilla barnet, varpå denna sedan kontaktade ansvarig rektor på förskolan.

Förskolläraren har uppträtt felaktigt tidigare

Efter att händelsen uppdagades tog cheferna upp agerandet med den anställde, som i sitt försvar menar att denna hade agerat korrekt i situationen.

Det inte är första gången som den anställde på förskolan agerat på ett felaktigt sätt gentemot de små barnen, skriver tidningen. Redan 2021 och i fjol har den anställde uppträtt olämpligt på förskolan och då fått en skriftlig påminnelse om "det felaktiga bemötandet av barnen".

Förskollärare fick skriftlig varning

Tidningen skriver att utbildningschefen Roger Johansson på Älmhults kommun lämnat följande besked till den anställde: 

"Vid samtal efter händelsen upplevs det som att du inte kan se det olämpliga i ditt beteende. Att som personal lugga ett barn är ett agerande som inte är i linje med Älmhults kommuns värdegrund eller förskolans likabehandlingsplan".

Den anställde har således nu fått en skriftlig varning av Älmhult kommun och om problemen kvarstår kan nästa åtgärd bli uppsägning.

/
/
Senaste nytt

Landshypotek sänker boräntor – igen

Expert om försvarsavtalet: Vi går "all in"

En ny era i svensk försvarspolitik är ett faktum. Det nya samarbetsavtalet som ger USA tillgång till 17 svenska militärbaser skickar avskräckande signaler, säger Jacob Westberg vid Försvarshögskolan.

Forskare: Världens klimat närmar sig kollaps

Forskare varnar för akut smältande istäcken som hotar att höja havsnivån samt massdöd av tropiska korallrev. Flera klimat- och ekossystem riskerar att kollapsa när den globala uppvärmningen ökar i dagens takt.

Minskad novembertrafik för Norwegian

Det norska flygbolaget Norwegian flög 1,35 miljoner passagerare i november. Det är en nedgång med 2 procent jämfört med samma månad i fjol.

Forskare: Farligt när kunskapsklyftorna ökar

1 timme sedan
Resultaten för svenska 15-åringar rasar inom både läsförståelse och matematik i den globala kunskapsmätningen Pisa. Två skolforskare ger här sin syn på läget i svensk skola.

Israel: Storstaden Khan Yunis omringad

1 timme sedan
Israeliska styrkor trappar upp sin markoperation i södra Gaza och har nu omringat storstaden Khan Yunis, enligt militären.