Eurovision Song Contest kommer inte att hållas i Globen 2024
Eurovision Song Contest kommer inte att hållas i Globen 2024 - Foto: Jessica Gow/Erik Simander/TT

Därför kommer Eurovision Song Contest 2024 inte hållas i Globen

Loreen vann Eurovision Song Contest 2023, vilket innebär att Sverige kommer vara värdland för tävlingen nästa år. Redan nu spekuleras det om var tävlingen kommer att äga rum. Men en sak är säker, det kommer inte bli i Globen i Stockholm.


Under lördagskvällen var det Eurovision Song Contest i Liverpool. Loreen representerade Sverige i tävlingen och vann med låten “Tattoo”. Vinsten innebär att Loreen är första kvinnan att vinna tävlingen två gånger och att Sverige nu har sju vinster i tävlingen. Det är bara Sverige och Irland som har så många vinster av de tävlande länderna.

Eurovision Song Contest till Sverige 2024

Att vinna musiktävlingen betyder inte bara berömmelse utan även att ens land får äran att vara värdland för nästa års tävling. Så 2024 kommer tävlingen alltså hållas i Sverige.

Redan nu har det börjat spekuleras om vilken svensk stad och arena tävlingen kommer att hållas nästa år. Men en sak är säker redan nu och det är att tävlingen inte kommer att hålla hus i Globen (Avicii Arena) i Stockholm.

Därför kommer tävlingen inte hållas i Globen 2024

Varför tävlingen inte kommer hållas i Globen nästa år beror på att arenan är stängd då. Detta på grund av en omfattande renovering, något som Mitt i skrivit mer om.

Förhoppningen är att arenan ska stå klar igen till ishockey-VM 2025. Så någon Eurovision Song Contestkommer alltså inte att äga rum i den välkända arenan.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!