TV4 i krismöte efter läckta ”Masked singer”-listan: "Är jättebesviken"
Säsongens jury i "Masked singer" 2023. - Foto: Ali Lorestani/TT & Anders Wiklund/ TT

TV4 i krismöte efter läckta ”Masked singer”-listan: "Är jättebesviken"

Det blev "Karamellen", artisten Klara Hammarström, som kammade hem vinsten i årets "Masked singer". Nu har TV4 krismöte efter att tittarna kunde googla fram alla namn i programmet – redan innan säsongen började.


För många tittare var Klara Hammarströms vinst inte någon överraskning. Namnlistan av alla deltagare hade nämligen läckt ut i olika forum på nätet och därefter i sociala medier – redan innan säsongens start. Det visade sig att listan var korrekt och alla namn stämde överens med utfallet vecka efter vecka. 

Precis samma sak hände även förra året. 

TV4: ”Jättebesviken”

I ett mejl till Aftonbladet svarar Anika Beclijevski, exekutiv producent på TV4 för ”Masked singer” på frågorna.

Hela listan stämde. Hur känner du kring det?

”Det är klart att jag är jättebesviken att det här händer igen, men det är framförallt tråkigt att någon har försökt förstöra upplevelsen för tittarna. Vi vill ju att de ska få den bästa möjliga underhållningen. Men vi vet också att det absoluta flertalet tittare inte vill bli spoilade och på så sätt begränsas spridningen.”

Vet ni var läckan kommer ifrån eller utreder ni det? 

”Vi kände oss trygga den här säsongen och har vidtagit åtgärder för att minska risker för läckor. Uppenbarligen har det inte räckt. Så vi kommer nu att ta en diskussion internt om hur vi ska kunna säkra produktionen inför nästa säsong. Det här vill vi naturligtvis inte ska upprepas.”

Inga planer på livesändning

Anika Beclijevski skriver till Aftonbladet att de ska fortsätta att göra allt de kan för att listan i framtiden inte läcker och att de kommer att se över hur de ytterligare kan skärpa eller säkra produktionen. 

Hon tillägger att TV4 inte har några planer på att sända programmet live, något som flera andra länder valt att göra. 

Relaterat
Senaste nytt

Charkiv: Skolan måste flytta under jord

Svenskarna köpte mindre mängd mat

Svensken får en allt mindre matkasse med sig hem från affären, men betalar betydligt mer för den. Enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån SCB är volymminskningen 2022 större än något annat år, samtidigt som matpriserna stiger.

Mordet på Tove: Johanna Leshem Janssons advokat anmäler hovrättsdomarna för jäv

Clea Sangborn, som försvarar den morddömda Johanna Leshem Jansson i Tove-fallet, jävsanmäler domarna som ska döma i hovrätten. Det rapporterar P4 Jönköping.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Lindesberg

"En trafikolycka singel har inträffat på Lv 249.", skriver polisen på sin hemsida.

Odramatiskt räntebesked i Australien

Australiens centralbank väljer den väntade linjen och låter styrräntan vara kvar på 4,1 procent. Centralbanken RBA har höjt styrräntan med fyra procentenheter sedan maj förra året men de senaste fyra månaderna har den fått vara oförändrad.

Röda siffror väntar i börsöppningen

Då handeln inleds väntas en nedgång, av förhandeln på IG Market att döma. Även andra ledande börser i Europa ser ut att backa.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.