- Foto: Stina Stjernkvist/TT

Snart kommer högsommarvärmen: ”Då smäller det till ordentligt”

Helgen har bjudit på både kyla och regn men snart är väntan över. För Expressen berättar meterologen Josefine Qvarnesjö-Bergstedt från Stormgeo att nästa vecka kommer bjuda på högsommarvärme.


Det kyliga vädret fortsätter att hålla i sig i stora delar av Sverige. I norra delarna av landet kan regn, blötsnö och temperaturer på sex till åta grader förväntas. 

– Det är ganska kallt i norr för att vara början på juni månad, säger meteorolog Josefine Qvarnesjö-Bergstedt från Stormgeo, till Expressen

Under lördagen var temperaturerna ganska blygsamma på strax under 20 grader, men söndag ser bättre ut.

Enligt Josefine Qvarnesjö-Bergstedt börjar sommarvärmen smyga sig fram. Successivt kommer temperaturen öka vilket förhoppningsvis ger en solig och trevlig nationaldag för Götaland och Svealand. 

– Det kommer ligga uppemot 25 grader i hela Götaland, sen runt 23 grader i Svealand.

Men för dem som bor i norra delen av Sverige väntas vädret fortsatt bli kallt och mulet. 

Då kommer solen: "Ser ut att smälla till"

Enligt Josefin Qvarnesjö-Bergstedt kan man numera se högsommarvärmen vid horisonten.

– Framemot vecka 24 ser det ut att smälla till i hela landet faktiskt. Upp emot 30 grader i söder och 25 grader i norr.

Men det fina vädret ställer också till det med en del problem. Regnet har uteblivit i stora delar av landet och redan nu är det så pass varmt att det är stor risk för skogs- och gräsbrand på flera håll i Sverige. Och den risken ser inte ut att ta avta. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

Tesla levde inte upp till förväntningarna

1 timme sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

1 timme sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

1 timme sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

1 timme sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Rysk biträdande försvarsminister gripen

1 timme sedan
En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.