Niklas Holmgren är en av Sveriges mest uppskattade kommentatorer.
Niklas Holmgren är en av Sveriges mest uppskattade kommentatorer. - Foto: Skärmavbild Instagram/holmgren.niklas

Sportkommentatorn Niklas Holmgrens bolag omsätter miljoner – så mycket tjänar han

Sportkommentatorn Niklas Holmgren har sedan 2013 varit en av Viaplays främsta profiler. I dag bildar han en ikonisk duo med Glenn Strömberg. Men hur mycket tjänar kommentatorn med den unika rösten egentligen? Det har Nyheter24 tagit reda på.


Niklas Holmgren är en av Sveriges allra mest uppskattade och hyllade sportkommentatorer. Med sin säregna stil och unika röstomfång har han i flera årtionden fängslat tittarna och tagit dem närmare upplevelsen i tv-rutan. 

Just sin unika röst är något han även bjudit på via sitt Instagram-konto, som följs av över 50 000 följare. 

Under sin karriär, som tog fart i början av 1990-talet, har han bland annat arbetat för sportkanaler som Eurosport och Canal Plus. Han har kommenterat ishockey från SHL, NHL och VM samt fotboll från Premier League, där han de senaste åren bildat en radarduo tillsammans med ikonen Glenn Strömberg som bisittare. 

Viaplays fotbollsorakel Erik Niva – så mycket tjänar han

Niklas Holmgrens inkomst – så mycket tjänar han

Enligt de senaste uppgifterna från Skatteverket, som Nyheter24 tagit del av, hade Niklas Holmgren en intjänad förvärvsinkomst under inkomståret 2021 på 505 500 kronor. Det ger honom en genomsnittlig lön på 42 125 kronor i månaden. 

Utöver detta sitter även Niklas Holmgren som vd för bolaget Euroreport Niklas Holmgren AB. Enligt sajten allabolag.se omsatte de 1,7 miljoner kronor under 2022. Företaget gjorde samma år en vinst på 573 000 kronor och de totala tillgångarna uppmättes till strax över 2,8 miljoner kronor. 

Sportkommentatorn Robert Tennisbergs bolag omsätter miljonbelopp – så mycket tjänar han

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!