Erik Niva är en av Sveriges populäraste sportprofiler
Erik Niva är en av Sveriges populäraste sportprofiler - Foto: Jessica Gow/TT & Christine Olsson/TT

Viaplays fotbollsorakel Erik Niva – så mycket tjänar han

Det svenska fotbollsoraklet Erik Niva har charmat tittarna i årtionden. Han driver även den populära podden When We Were Kings med kollegan Håkan Andreasson. Men vad tjänar egentligen fotbollsexperten? Det har Nyheter24 tagit reda på!


Erik Niva är en flitig expert i Viaplays studiosändningar till Premier League och det svenska herrlandslaget. 

Genom åren har han blivit en av de populäraste tv-experterna Sverige har att erhålla. De får se och höra hans unika berättarform och enorma kunskap inom fotboll och allt runt omkring världens största idrott. 

Det är inte bara i tv-studion han blivit en fast punkt. Med sin unika stil och konstärliga berättarform driver han även podcasten "When We Were Kings" tillsammans med den före detta Sportbladet-kollegan Håkan Andreasson.

Allsvenskan spelarlöner 2022: AIK – han tjänar mest

Erik Nivas lön – så mycket tjänar fotbollsoraklet

Så, vad tjänar egentligen Erik Niva? 

Jo, han hade, enligt de senaste uppgifterna från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en förvärvsinkomst på 621 100 kronor för inkomståret 2021.

Detta ger honom en genomsnittlig lön på 51 758 kronor i månaden. 

Allsvenskan spelarlöner 2022: Malmö FF – han tjänar mest

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Intrum sparar bort hundratals miljoner

Rejält vinstlyft för SEB

Storbanken SEB redovisar en vinst före kreditförluster och påförda avgifter på 13,5 miljarder kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med 12,6 miljarder under motsvarande kvartal i fjol.

Ökad vinst för Volvo Cars

Volvo Cars redovisar en ökad rörelsevinst. För första kvartalet landade vinsten på 6,8 miljarder kronor jämfört med 6,3 miljarder kronor samma period föregående år.

Lägre vinst för Husqvarna

Husqvarna, tillverkare av trädgårdsmaskiner, gjorde en vinst på 1 930 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 2 364 miljoner kronor samma period i fjol.

Morgonens nyheter 24 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

USA:s ultimatum till Tiktok: Sälj eller kastas ut

USA:s senat har röstat ja till ett förslag som kan komma att förbjuda Tiktok i landet. Techjätten måste kapa banden till Kina, eller slängas ut från den amerikanska marknaden.